]
Malzemeler
* 1 + 1/3 su bardağı ılık su
* 2 + 1/2 yemek kaşığı şeker
* 1 + 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 1 + 1/4 tatlı kaşığı instant maya
* 3 su bardağı un
* 1/2 su bardağı haşhaş tohumu
Hazırlanışı
1. Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur.
2. 40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir.
3. Kabaran hamur tekrar yoğurulur.
4. Yoğurulan hamur tezgaha açılır.
5. Kenarlarından 2 cm kadar boşluk bırakılarak haşhaş tohumu dökülüp yayılır.
6. Hamur rulo şeklinde sarılıp, pişirileceği fırın kabına alınır.
7. Ağzı kalapı şekilde 35 dakika daha mayalanması için bırakılır.
8. Mayalanan ekmeğin üzerine su sürülüp haşhaş tohumu serpilir.
9. 180 dereceye ısıtılmış fırında 1 kase su ile beraber 40 dakika pişirilir.
Malzemeler
* 1 + 1/3 su bardağı ılık su
* 2 + 1/2 yemek kaşığı şeker
* 1 + 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 1 + 1/4 tatlı kaşığı instant maya
* 3 su bardağı un
* 1/2 su bardağı haşhaş tohumu
Hazırlanışı
1. Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur.
2. 40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir.
3. Kabaran hamur tekrar yoğurulur.
4. Yoğurulan hamur tezgaha açılır.
5. Kenarlarından 2 cm kadar boşluk bırakılarak haşhaş tohumu dökülüp yayılır.
6. Hamur rulo şeklinde sarılıp, pişirileceği fırın kabına alınır.
7. Ağzı kalapı şekilde 35 dakika daha mayalanması için bırakılır.
8. Mayalanan ekmeğin üzerine su sürülüp haşhaş tohumu serpilir.
9. 180 dereceye ısıtılmış fırında 1 kase su ile beraber 40 dakika pişirilir.