Haşhaşlı Ekmek-Resimli

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.403
Puan
113
]
471427346bec42bc237kk8.jpg


Malzemeler

* 1 + 1/3 su bardağı ılık su
* 2 + 1/2 yemek kaşığı şeker
* 1 + 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 1 + 1/4 tatlı kaşığı instant maya
* 3 su bardağı un
* 1/2 su bardağı haşhaş tohumu

Hazırlanışı

1. Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur.
2. 40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir.
3. Kabaran hamur tekrar yoğurulur.
4. Yoğurulan hamur tezgaha açılır.
5. Kenarlarından 2 cm kadar boşluk bırakılarak haşhaş tohumu dökülüp yayılır.
6. Hamur rulo şeklinde sarılıp, pişirileceği fırın kabına alınır.
7. Ağzı kalapı şekilde 35 dakika daha mayalanması için bırakılır.
8. Mayalanan ekmeğin üzerine su sürülüp haşhaş tohumu serpilir.
9. 180 dereceye ısıtılmış fırında 1 kase su ile beraber 40 dakika pişirilir.
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
66.512
Tepki
60.166
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Çok lezzetli bir tarif canimcim tesekkür ederim :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst