incitanemtuana
Daimi Üye
Üç farklı kat, üç farklı tat. Nefis kek üzerinde haşhaşlı ve yoğurtlu karışımlar.
Malzemeler:
HAMUR İÇİN
400 gr un
50 gr margarin
50 gr tozşeker
Bir tutam tuz
Yarım küp yaş maya
200 ml ılık süt
HAŞHAŞLI MALZEME
Yarım litre süt
1 çorba kaşığı bal
350 gr haşhaş
100 gr tozşeker
1 paket vanilya
200 gr badem ezmesi
YOĞURTLU MALZEME
4 yumurta sarısı
7 yumurta akı
100 gr tozşeker
450 ml süt
350 gr süzme yoğurt
140 gr nişasta
2 paket vanilya
Nasıl Hazırlanır:
1. Margarini eritin. Bir kasede un, margarin, şeker ve bir tutam tuzu karıştırın. Mayayı sütte eritip diğer malzemelere ilave edin. Pütürsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 30 dakika ılık bir ortamda dinlendirin.
2. Haşhaşlı malzeme için süt ve balı kaynatın. Haşhaş, şeker, vanilyayı ekleyin. Bir taşımlık pişirip tencereyi ateşten alın. Karışımı dinlendirin.
3. Badem ezmesini ufalayın. Haşhaşlı karışıma ilave edip karıştırın.
4. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Bir fırın tepsisini yağlayın. Hamuru açıp tepsiye yerleştirin. Kenar kısımlarını hafifçe yükseltin. Hamur ile tepsi arasına alüminyum folyo döşeyin.
5. Soğumuş olan haşhaşlı karışımı hamurun üzerine yayın.
6. Yoğurtlu malzeme için yumurta sarısı, şeker ve vanilyayı iyice karıştırın. Süzme yoğurt, nişasta ve sütü ilave edin. Yumurta akını köpük halini alıncaya kadar çırpın ve yoğurtlu karışıma ekleyin. Karışımı haşhaşlı karışımın üzerine yayın.
7. Keki fırının orta bölmesinde 45 dakika pişirin. Kekin soğumasını bekleyin ve dilimleyip servis yapın.
alinti