Haşhaşlı Mercimekli Börek-Resimli

chatlack

Daimi Üye
Katılım
11 Temmuz 2008
Mesajlar
1.188
Tepki
807
Puan
113
Konum
İstanbul
mercimekli_hasaslborek.JPG


Malzemeler: ( tam 30 adet börek çıkıyor)

5 Adet yufka
3 çorba kaşığı dolusu çekilmiş haşhaş
2 su bardağı yeşil mercimek
1.5 su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı su
2 baş soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
Yapılışı:

Yeşil mercimeği soğuk suya salıp, kaynamaya yakın 1 tatlı kaşığı tuz karıştırarak pişirin.(yumuşayana kadar).Eğer suyu kalırsa güzelce süzün.
Soğanları doğrayın. İki çorba kaşığı kadar sıvı yağda kavurun.
Soğanları, yeşil mercimeği, 1 tatlı kaşığı kadar tuz, karabiber ve pulbiberi bir kabta karıştırın.
Haşhaşı 1,5 su bardağı sıvıyağda bir kaşıkla inceltin.
yufkayı düz bir zemin üzerine serin.
Üzerine haşaşlı yağdan sürün ve ikinci yufkayıda üzerine serin.
Yufkalar ıkı kat üstüste iken 12 ye bölün.
Mercimekli harçtan 1 çorba kaşığı dolusu kadar malzeme her bir üçgenin kıyısına koyun ve sigara böregi gibi sarın.(Çok sıkı sarmayın)
Diğer 3 yufkadan ikisinide aynı şekilde sarın.
Geriye 1 yufka kaldı onuda haşaşlı yağ ile yağlayın fakat yufkayı ikiye katlayın. (Çünkü üzerini kapatacak başka yufka yok. Ayrıca büyük bir fırın tepsisi tam 5 yufkadan oluyor. Tepsiye bir sırada 10 adet olacak sekilde 3 sıra diziyoruz)
ikiye katladığımız yufkayıda 6 ya bölüyoruz ve harçtan kıyısına koyup diğerleri gibi sarıyoruz.
Üzerine kalan haşaşlı-sıvıyağ harcından güzelce sürüyoruz.
Bu şekilde 15 dakika kadar beklettiten sonra 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun.

Alıntı
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
66.512
Tepki
60.166
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
Çok lezzetli bir tarif canimcim tesekkür ederim :hhhhhh:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst