Haşhaşlı Revani Tatlısı İçin Gereken Malzemeler:
3 Yumurta
1.5 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Su İrmik
Yarım veya 1 Su Bardağı Mavi Haşhaş
1.5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Şerbeti İçin Gereken Malzemeler:
3 Su Bardağı Şeker
4 Su Bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Haşhaşlı Revani Tatlısının Tarifi:
Tatlıya ilk önce şerbeti yaparak başlayın. Suyun içine şekeri katıp kaynatın. Kıvam aldığında limon suyunu ekleyin ve ocaktan alıp oda sıcaklığına kadar soğuması için bekletin.
Fırını 170 dereceye ısınması için ayarlayın. Bir kaseye yumurtayı ve şekeri koyup beyaz köpük olana kadar çırpın. Bu adımda mikser kullanmanız gayet iyi olur. Sıvı yağı ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kaba un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Üzerine irmik ve haşhaşı koyup karıştırın. Daha sonra bir önceki karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin. Kek hamurundan daha akışkan bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
Hamuru yağladığınız tepsiye dökün ve fırına verin. Yaklaşık 40 dakika üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarınca 5 dakika kadar bekletin ve oda ısısına gelmiş olan şerbetini üzerine dökün. En az 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Not :
Haşhaşlı revani tatlısını fırından çıkarttıktan sonra 5 dakika bekletmemizin nedeni; buharının çıkması ve tatlının hamur olmaması.
Haşhaşı damak tadınıza göre yarım su bardağı da kullanabilirsiniz.
Haşhaşlı revani tatlısının yanında kaymak, dondurma veya üstüne hindistan cevizi, çekilmiş fındık, fıstık gibi ilavelerle servis edebilirsiniz.
İsterseniz üzerine krem şanti de yapabilirsiniz.
Hanımlar bu tarifi Tarifpedia adresinden bakıp yapmıştım. Misafirlerim çok beğendi.
3 Yumurta
1.5 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Su İrmik
Yarım veya 1 Su Bardağı Mavi Haşhaş
1.5 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Şerbeti İçin Gereken Malzemeler:
3 Su Bardağı Şeker
4 Su Bardağı Su
1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
Haşhaşlı Revani Tatlısının Tarifi:
Tatlıya ilk önce şerbeti yaparak başlayın. Suyun içine şekeri katıp kaynatın. Kıvam aldığında limon suyunu ekleyin ve ocaktan alıp oda sıcaklığına kadar soğuması için bekletin.
Fırını 170 dereceye ısınması için ayarlayın. Bir kaseye yumurtayı ve şekeri koyup beyaz köpük olana kadar çırpın. Bu adımda mikser kullanmanız gayet iyi olur. Sıvı yağı ve yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kaba un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin. Üzerine irmik ve haşhaşı koyup karıştırın. Daha sonra bir önceki karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin. Kek hamurundan daha akışkan bir hamur elde etmeniz gerekiyor.
Hamuru yağladığınız tepsiye dökün ve fırına verin. Yaklaşık 40 dakika üstü kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarınca 5 dakika kadar bekletin ve oda ısısına gelmiş olan şerbetini üzerine dökün. En az 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Not :
Haşhaşlı revani tatlısını fırından çıkarttıktan sonra 5 dakika bekletmemizin nedeni; buharının çıkması ve tatlının hamur olmaması.
Haşhaşı damak tadınıza göre yarım su bardağı da kullanabilirsiniz.
Haşhaşlı revani tatlısının yanında kaymak, dondurma veya üstüne hindistan cevizi, çekilmiş fındık, fıstık gibi ilavelerle servis edebilirsiniz.
İsterseniz üzerine krem şanti de yapabilirsiniz.
Hanımlar bu tarifi Tarifpedia adresinden bakıp yapmıştım. Misafirlerim çok beğendi.