Her akşam yemeğinden sonra “tatlı yaptın mı?” diye soran eşiniz ya da sevgiliniz var mı? Haşhaşlı kek tarifi özellikle de onlar için SmileHem krem şanti hem şerbet hem de kek; üçü bir arada haşhaşlı tatlı tarifi Yüksek Topuklar’da!
Malzemeler,
Keki için,
* 4 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı irmik
* 1 su bardağı mavi haşhaş
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
Şerbeti için,
* 3 su bardağı su
* 2 su bardağı toz şeker
Üzeri için,
* 1 paket toz krem şanti
* 1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı,
1. Kekini hazırlamak için derin bir kapta toz şeker ve yumurtayı köpürene dek mikserle çırpın.
2. Sırasıyla sıvıyağ, un, irmik, mavi haşhaş, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin.
3. Tüm malzemeler özleşene dek kaşıkla karıştırın.
4. Dikdörtgen fırın tepsisini yağlayıp kek karışımını tepsiye dökün.
5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
6. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
7. Şerbetini hazırlamak için tencereye su ve şekeri alın.
8. Orta dereceli ateşte 5 dakika boyunca karıştırarak kaynatın.
9. Şerbeti ocaktan indirip soğumuş haşhaşlı kekin üzerine dökün.
10. Kekin şerbeti iyice çekmesini bekleyin.
11. Toz krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle karıştırıp kıvamı koyulaşana dek mikserle çırpın.
12. Kekin üzerini krem şantiyle kaplayın.
13. Dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun
Notlar,
* Mavi haşhaşı Büyük marketlerde ya da aktarlarda bulabilirsiniz.
* Krem şanti yerine dondurma ya da meyveyle servis yapabilirsiniz.
Fatoş Bulgurcu