Kek Için:
-4 Yumurta
-1 Su Bardağı şeker
-1 Su Bardağı Sıvıyağ
-1 Su Bardağı Haşhaş(dövülmemiş Siyah Haşhaş)
-1 Su Bardağı Irmik
-1 Su Bardağı Un
-1 Paket Kabartma Tozu
-1 Paket Vanilya
şerbeti Için:
-4 Su Bardağı Su
-1.5 Su Bardağı şeker
-birkaç Damla Limon Suyu
üstü Için:
-1 Paket Krem şanti
-1 Su Bardağı Süt
-hindistan Cevizi-tarçın
Yapılışı:
-kek Malzemelerin Hepsi Sırasıyla Karıştırılıp Yağlanmış Tepsiye Veya Borcama Karışım Dökülür.200 Derecede Pişirilir.
Fırından çıkınca ılılmaya Bırakılır.kaynatılmış Ve ılımış şerbet Kekin üzerine Dökülür.ve Soğumaya Bırakılır .soğuyunca üzerine Krem şanti Yayılır Ve üzeri Süslenir.(tercihe Bağlı) Dilimlenerek Servis Yapılır.
-4 Yumurta
-1 Su Bardağı şeker
-1 Su Bardağı Sıvıyağ
-1 Su Bardağı Haşhaş(dövülmemiş Siyah Haşhaş)
-1 Su Bardağı Irmik
-1 Su Bardağı Un
-1 Paket Kabartma Tozu
-1 Paket Vanilya
şerbeti Için:
-4 Su Bardağı Su
-1.5 Su Bardağı şeker
-birkaç Damla Limon Suyu
üstü Için:
-1 Paket Krem şanti
-1 Su Bardağı Süt
-hindistan Cevizi-tarçın
Yapılışı:
-kek Malzemelerin Hepsi Sırasıyla Karıştırılıp Yağlanmış Tepsiye Veya Borcama Karışım Dökülür.200 Derecede Pişirilir.
Fırından çıkınca ılılmaya Bırakılır.kaynatılmış Ve ılımış şerbet Kekin üzerine Dökülür.ve Soğumaya Bırakılır .soğuyunca üzerine Krem şanti Yayılır Ve üzeri Süslenir.(tercihe Bağlı) Dilimlenerek Servis Yapılır.