Haşhaşlı tatlı

Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
96
Tepki
55
Puan
18
Yaş
39
Konum
istanbul
Kek Için:
-4 Yumurta
-1 Su Bardağı şeker
-1 Su Bardağı Sıvıyağ
-1 Su Bardağı Haşhaş(dövülmemiş Siyah Haşhaş)
-1 Su Bardağı Irmik
-1 Su Bardağı Un
-1 Paket Kabartma Tozu
-1 Paket Vanilya
şerbeti Için:
-4 Su Bardağı Su
-1.5 Su Bardağı şeker
-birkaç Damla Limon Suyu
üstü Için:
-1 Paket Krem şanti
-1 Su Bardağı Süt
-hindistan Cevizi-tarçın

Yapılışı:
-kek Malzemelerin Hepsi Sırasıyla Karıştırılıp Yağlanmış Tepsiye Veya Borcama Karışım Dökülür.200 Derecede Pişirilir.
Fırından çıkınca ılılmaya Bırakılır.kaynatılmış Ve ılımış şerbet Kekin üzerine Dökülür.ve Soğumaya Bırakılır .soğuyunca üzerine Krem şanti Yayılır Ve üzeri Süslenir.(tercihe Bağlı) Dilimlenerek Servis Yapılır.
 

tatlıpozan

Daimi Üye
Katılım
19 Ağustos 2008
Mesajlar
2.758
Tepki
3.215
Puan
113
Konum
Tekirdağ
Haş haşı hep tuzlu olarak tükettim..Mayalı hamurdan yaparım ben her zaman..
İlk kez gördüm tatlısını denemek isterim ben de.
teşekkürler tarif için.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst