Malzemeler:
- 4 adet orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 4,5 bardak su
- 100 ml (1/2 küçük paket) çiğ krema
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Havuçların dış kabuklarını hafifçe kazıyarak iyice yıkayın, birkaç parçaya bölüp tencereye alın. İyice yumuşayana kadar haşlayın (haşladığınız suyu dökmeyin, çorbada kullanın).
2. Haşlanmış havuçları ezerek (ben rondodan geçirdim) püre haline getirin.
3. Derin bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyerek hafifçe kavurun.
4. Suyu, havuç püresini, kremayı ve tuzu ekleyin, hafif ateşte karıştırarak pişirin. Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın.
- 4 adet orta boy havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 4,5 bardak su
- 100 ml (1/2 küçük paket) çiğ krema
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
1. Havuçların dış kabuklarını hafifçe kazıyarak iyice yıkayın, birkaç parçaya bölüp tencereye alın. İyice yumuşayana kadar haşlayın (haşladığınız suyu dökmeyin, çorbada kullanın).
2. Haşlanmış havuçları ezerek (ben rondodan geçirdim) püre haline getirin.
3. Derin bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyerek hafifçe kavurun.
4. Suyu, havuç püresini, kremayı ve tuzu ekleyin, hafif ateşte karıştırarak pişirin. Kaynadıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın.