Havuç Kurdelalı Pasta

you_know

Aktif Üye
Katılım
26 Nisan 2011
Mesajlar
54
Tepki
167
Puan
33
Yaş
40
Konum
istanbul
3474248556_be735e9176.jpg


KEK İÇİN:

* 3 yumurta

* 1,5 su bardağı toz şeker

* 2 çay bardağı sıvıyağ

* 1 çorba kaşığı limon suyu

* 1 limonun kabuklarının rendesi

* 2 su bardağı havuç rendesi

* 1 portakalın suyu ve kabuklarının rendesi

* 1 su bardağı ceviz

* Yarım çay kaşığı tuz

* 1 çay kaşığı tarçın

* 1 paket kabartma tozu

* 3 su bardağı un

KREMASI İÇİN:

* 1 küçük paket labne peyniri

* 40 gr tereyağı

* 1 küçük paket sıvı krema

* 1,5 çay bardağı pudra şekeri ( tadına bakıp arzunuza göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz)

* 1 paket vanilya

HAVUÇ KURDELALAR İÇİN:

* 1 tane büyük havuç

* 2 su bardağı şeker

* 2 su bardağı su

YAPILIŞI:

KEKİ:

- Yumurtaları derin bir kaba kırın ve şekeri ilave ederek, şeker eriyip karışım köpük köpük olana kadar çırpın.

- Sıvıyağı, portakal suyunu ve limon suyunu ilave ederek 1-2 dakika daha çırpın.

- Portakal ve limonun kabuğunun rendesini, havuç rendesini ilave edip karıştırın.

- Ayrı bir kapta harmanladığınız, un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu da ilave edip kaşıkla hamura yedirin.

- En son cevizleri de ekleyip karıştırın ve kelepçeli kalıbınıza döküp önceden ısıtılmış 180ºC deki fırında pişirin.

NOT: Ben yüksek bir pasta istediğim için 16 cmlik kelepçeli yüksek bir kalıpta pişirdim. Böyle bir kalıbınız yoksa siz daha geniş bir kalıpta pişirebilirsiniz. Ya da yüksek olsun derseniz hamuru ikiye bölüp ayrı ayrı da pişirebilirsiniz. Ya da daha geniş bir kalıpta iki ayrı kek hazırlayıp pişirip üst üste koyabilirsiniz.

KREMASI:

- Oda sıcaklığındaki tereyağını pudra şekeriyle çırpın. Tereyağı iyice şekere karışsın yoksa benim pastamda da göreceğiniz pütürler olur kremada. Benim gibi acele etmeyin.

- Labne peynirini kremayı ve vanilyayı da ilave edip mikserle iyice çırpın. Kremanız çırptıkça katılaşacaktır. Ben Sütaş'ın kremasını kullandım. Bazı kremalar çırpınca koyulaşmıyor. Sürülecek kıvama gelmiyorsa krema sertleştirici de koyabilirsiniz.

HAVUÇ KURDELALAR:

- Havucu önce ortadan ikiye kesin. Sonra dikkatli bir şekilde havucu şeritlere ayırın. Sebze soyacağını denedim ama olmadı. En güzel bıçakla kestiklerim oldu.

- Tencereye şeker ve suyu koyup karıştırın. Havuç şeritleri tencereye alıp altını açın ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Pişince şerbetten alıp soğutun.

PASTANIN BİRLEŞTİRİLMESİ:

- Soğuyan kekinizi katlara ayırın. Ben dörde kestim.Kekiniz düzgün kabarmadıysa bıçakla traşlayabilirsiniz.

- Aralarına hazırladınız kremadan sürün.

- En üzerini de kremayla kaplayın.

- Havuç şeritleri yerleştirin.
 

hazalım

Daimi Üye
Katılım
2 Ocak 2009
Mesajlar
795
Tepki
978
Puan
93
Konum
GURBET
yapayım bende güzel görünüyor.:sirin::sirin:ellerine sağlık canım:sirin:
havuçları kesmek riski olabilir kırılabilir diye düşünüyorum. havuçları bütün halde suda haşlayarak hafif yumşalttıktan sonrada kesebiliriz sonra yine pişirme işlemine devem edilebilir:acep: üzerine kremşantide olabilir
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst