KEK İÇİN:
* 3 yumurta
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 2 çay bardağı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 limonun kabuklarının rendesi
* 2 su bardağı havuç rendesi
* 1 portakalın suyu ve kabuklarının rendesi
* 1 su bardağı ceviz
* Yarım çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 paket kabartma tozu
* 3 su bardağı un
KREMASI İÇİN:
* 1 küçük paket labne peyniri
* 40 gr tereyağı
* 1 küçük paket sıvı krema
* 1,5 çay bardağı pudra şekeri ( tadına bakıp arzunuza göre arttırabilir veya azaltabilirsiniz)
* 1 paket vanilya
HAVUÇ KURDELALAR İÇİN:
* 1 tane büyük havuç
* 2 su bardağı şeker
* 2 su bardağı su
YAPILIŞI:
KEKİ:
- Yumurtaları derin bir kaba kırın ve şekeri ilave ederek, şeker eriyip karışım köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvıyağı, portakal suyunu ve limon suyunu ilave ederek 1-2 dakika daha çırpın.
- Portakal ve limonun kabuğunun rendesini, havuç rendesini ilave edip karıştırın.
- Ayrı bir kapta harmanladığınız, un, kabartma tozu, tarçın ve tuzu da ilave edip kaşıkla hamura yedirin.
- En son cevizleri de ekleyip karıştırın ve kelepçeli kalıbınıza döküp önceden ısıtılmış 180ºC deki fırında pişirin.
NOT: Ben yüksek bir pasta istediğim için 16 cmlik kelepçeli yüksek bir kalıpta pişirdim. Böyle bir kalıbınız yoksa siz daha geniş bir kalıpta pişirebilirsiniz. Ya da yüksek olsun derseniz hamuru ikiye bölüp ayrı ayrı da pişirebilirsiniz. Ya da daha geniş bir kalıpta iki ayrı kek hazırlayıp pişirip üst üste koyabilirsiniz.
KREMASI:
- Oda sıcaklığındaki tereyağını pudra şekeriyle çırpın. Tereyağı iyice şekere karışsın yoksa benim pastamda da göreceğiniz pütürler olur kremada. Benim gibi acele etmeyin.
- Labne peynirini kremayı ve vanilyayı da ilave edip mikserle iyice çırpın. Kremanız çırptıkça katılaşacaktır. Ben Sütaş'ın kremasını kullandım. Bazı kremalar çırpınca koyulaşmıyor. Sürülecek kıvama gelmiyorsa krema sertleştirici de koyabilirsiniz.
HAVUÇ KURDELALAR:
- Havucu önce ortadan ikiye kesin. Sonra dikkatli bir şekilde havucu şeritlere ayırın. Sebze soyacağını denedim ama olmadı. En güzel bıçakla kestiklerim oldu.
- Tencereye şeker ve suyu koyup karıştırın. Havuç şeritleri tencereye alıp altını açın ve havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Pişince şerbetten alıp soğutun.
PASTANIN BİRLEŞTİRİLMESİ:
- Soğuyan kekinizi katlara ayırın. Ben dörde kestim.Kekiniz düzgün kabarmadıysa bıçakla traşlayabilirsiniz.
- Aralarına hazırladınız kremadan sürün.
- En üzerini de kremayla kaplayın.
- Havuç şeritleri yerleştirin.