MALZEMELER
500 Gr.Havuç
1,5 Su bardağı şeker
2 Yemek kaşığı nişasta(tepeleme)
2 Paket vanilya
1,5 Paket kedi dili biskuvisi
½ Limonun suyu
1 Limon kabuğu rendesi
Biskuviyi ıslatmak için 1 çay fincani meyve suyu
Üzeri için
Yeterince hindistan cevizi rendesi
YAPILIŞI
Havuçları soyup iri doğrayın.2 su bardağı su ilave edip iyice haşlayın.
Haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın.
Haşlama yaptığınız suyu ölçün. Tam iki su bardak olması gerekiyor.(su eksilmişse 2 su bardağına tamamlayın )
Şeker,nişasta, limon suyu ,limon kabuğu rendesi , havuç püresinide katıp 1-2 taşım karıştırarak kaynatın. Ocaktan indirikten sonra vanilya ilave edip karıştırın.
Orta boy bir borcama kedi dili biskuvileri meyve suyuna batırarak bir sıra dizin üzerine tenceredeki muhallebinin yarısını döküp üzerini düzleyin.
Bu şekilde üzerine bir sıra daha biskuvi döşeyip kalan muhallebiyi dökün .
Üzerini istediğiniz şekilde süsleyin(krem santi,ceviz,fındık fıstık ).Dolapta dinlendirip servis edin.
alıntıdır