incitanemtuana
Daimi Üye
Malzemeler :
3 adet havuç
1 çay bardağı su
1 su bardağı toz şeker
10-15 adet petübör bisküvi
1 çay fincanı iri kıyılmış ceviz
üzeri için ;
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yapılışı :
Havuçları rendeleyerek bir tenecereye alıyoruz. 1 su bardağı suyu ve şekeri ilave ederek orta ateşte pişiriyoruz. Havuçlar pişince rondoda ezerek un haline getirdiğimiz bisküvileri ve cevizleri havuçlara ekliyoruz. Kullanacağınız bisküvi miktarını havuçların kıvamına göre ayarlamalısınız. İyice karıştırıp dikdörtgen bir cam kaba yayıp üzerini kaşıkla düzeltikten sonra buzdolabına koyuyoruz.
Bir tencerede süt ,un ,tozşeker ve vanilyayı karıştırarak orta ateşte sürekli karıştırarak pişirip kaynamaya başlayıp koyulaştığında ocaktan alıyoruz. Buzdolabından çıkardığımız havuçların üzerine düzgün bir şekilde dökerek tekrar buzdolabına koyuyoruz. 3-4 saat sonra dilimleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
ALINTI
3 adet havuç
1 çay bardağı su
1 su bardağı toz şeker
10-15 adet petübör bisküvi
1 çay fincanı iri kıyılmış ceviz
üzeri için ;
1 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Yapılışı :
Havuçları rendeleyerek bir tenecereye alıyoruz. 1 su bardağı suyu ve şekeri ilave ederek orta ateşte pişiriyoruz. Havuçlar pişince rondoda ezerek un haline getirdiğimiz bisküvileri ve cevizleri havuçlara ekliyoruz. Kullanacağınız bisküvi miktarını havuçların kıvamına göre ayarlamalısınız. İyice karıştırıp dikdörtgen bir cam kaba yayıp üzerini kaşıkla düzeltikten sonra buzdolabına koyuyoruz.
Bir tencerede süt ,un ,tozşeker ve vanilyayı karıştırarak orta ateşte sürekli karıştırarak pişirip kaynamaya başlayıp koyulaştığında ocaktan alıyoruz. Buzdolabından çıkardığımız havuçların üzerine düzgün bir şekilde dökerek tekrar buzdolabına koyuyoruz. 3-4 saat sonra dilimleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun...
ALINTI