Havuçlu Baklava
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı su
Yarım limonun suyu
1 fiske tuz
Kabartma tozu
3-3,5 su bardağı un
Üzeri için :100 gr. tavada eritilmiş tereyağ veya margarin
İçi :Rendelenmiş 2 büyük havucu yarım çay bardağı tozşekerle birlikte
yumuşayana kadar pişirin.
Şerbeti :4 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu iyice kaynatın limonsuyu
ekleyip altını kapatın.
Hazırlanışı
Hamur malzemesini bir kapta iyice yoğurup 15 eşit parçaya ayırın.Herbirini pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarına nişasta serperek beşerli gruplar halinde üst üste dizin.Her grubu açarak bir yufka haline getirin (çok ince olmasın).istediğiniz büyüklükte karelerkesip iç malzemeden koyun ve iki ucunu birleştirin.Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerine yağı gezdirin.180 derecelik fırında pişirin.Fırından aldıktan sonra 1-2 dakika dinlendirip şerbeti dökün.
Not : Havuç yerine farklı malzemeler kullanabilirsiniz. Gerçi ben havuç yüzünden önyargılı olarak yememe rağmen çok beğenmiştim.
Küçük şekillendirilmiş hali
Tabakta yer alan baklavanın tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.
Son düzenleme: