![havuclu-borek.jpg](/forum/proxy.php?image=http%3A%2F%2Fwww.yuksektopuklar.net%2Fimages%2Fstories%2FYemek%2Fhavuclu-borek.jpg&hash=cc31a2e88cd52bd7f171060c24c99acc)
Malzemeler,
- 4 adet yufka
[*]3 adet orta boy havuç
[*]1 dilim beyaz peynir
[*]2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
[*]1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
[*]1 adet yumurta sarısı
[*]2 yemek kaşığı sıvıyağ
[*]1 tatlı kaşığı susam
- Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin.
[*]Tavaya sıvıyağ alıp kızdırın.
[*]Havuçlar yumuşayıncaya kadar tavada kavurun.
[*]Kavrulan havucu ocaktan indirip soğuması için bekletin.
[*]Beyaz peyniri çatalla ezin.
[*]Soğumuş havuç, beyaz peynir ve maydanozu karıştırın.
[*]Sosunu hazırlamak için yoğurt, susam, yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırın.
[*]Yufkaları ortadan ikiye kesin.
[*]İki yufkayı üst üste serip yoğurtlu sosu sürün.
[*]Tam ortasına havuçlu harç koyun.
[*]Rulo biçiminde sarın.
[*]Yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi yapın.
[*]Yağlanmış fırın tepsisine börekleri yerleştirin.
[*]Kalan yoğurtlu sosu böreklerin üzerine dökün.
[*]Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
[*]Pişen böreği fırından çıkarıp ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
[*]Dilerseniz üzerine domates sosu dökebilirsiniz.