Havuçlu Börek

naz79

Daimi Üye
Katılım
4 Haziran 2010
Mesajlar
1.791
Tepki
2.225
Puan
113
Yaş
42
Konum
gaziantep
havuclu-borek.jpg





















Malzemeler,


  • 4 adet yufka
    [*]3 adet orta boy havuç
    [*]1 dilim beyaz peynir
    [*]2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
    [*]1 yemek kaşığı sıvıyağ
Sosu için,

  • 1 çay bardağı yoğurt
    [*]1 adet yumurta sarısı
    [*]2 yemek kaşığı sıvıyağ
    [*]1 tatlı kaşığı susam
Hazırlanışı,

  1. Havuçların kabuklarını soyup rendeleyin.
    [*]Tavaya sıvıyağ alıp kızdırın.
    [*]Havuçlar yumuşayıncaya kadar tavada kavurun.
    [*]Kavrulan havucu ocaktan indirip soğuması için bekletin.
    [*]Beyaz peyniri çatalla ezin.
    [*]Soğumuş havuç, beyaz peynir ve maydanozu karıştırın.
    [*]Sosunu hazırlamak için yoğurt, susam, yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırın.
    [*]Yufkaları ortadan ikiye kesin.
    [*]İki yufkayı üst üste serip yoğurtlu sosu sürün.
    [*]Tam ortasına havuçlu harç koyun.
    [*]Rulo biçiminde sarın.
    [*]Yufka ve harç bitene kadar aynı işlemi yapın.
    [*]Yağlanmış fırın tepsisine börekleri yerleştirin.
    [*]Kalan yoğurtlu sosu böreklerin üzerine dökün.
    [*]Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
    [*]Pişen böreği fırından çıkarıp ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
    [*]Dilerseniz üzerine domates sosu dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst