Havuçlu Kek
malzemeler (23cm lik tepsi veya 24 adet mufin için)
*4 adet yumurta
*1,5 su bardağı şeker
*1,25 su bardağı sıvıyağ
*1,5 su bardağı un
*3 su bardağı rendelenmiş havuç
*1 su bardağı ceviz veya fındık
*1 paket kabartmatozu
*1 çay kaşığı karbonat
*1 paket vanilya
*2 tatlı kaşığı tarçın
* çay kaşığı tuz
yapılışı
*derin bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır.içine sıvıyağ eklenerek karıştırmaya devam edilir.
*kuru malzemeler (tarçın, un, kabartmatozu, karbonat, vanilya, tuz,) eklenerek bütün malzeme çırpılır.
*son olarak fındık ve havuç eklenir ve kaşıkla karıştırılarak yağlanmış tepsiye dökülür veya muffin kalıplarına birer kaşık paylaştırılır.
*180 c de ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dk. pişirilir.( ortasına kürdan batırarak test edebilirsiniz)
*tamamen soğuyunca pudra şekeri veya kremayla süsleyerek ya da sade haliyle ikram edebilirsiniz.
not: kek tamamen soğuyunca derin dondurucuda dondurarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz.ikram etmeden önce tekrar fırında ısıtarak kürdan yardımıyla yumuşaklığından emin olabilir ve ilk günkü tazeliğiyle servis yapabilirsiniz.
Kaynak :mutfakhatiralari