Havuçlu Kek

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
4708157049_00c07758b9.jpg


Havuçlu Kek

malzemeler (23cm lik tepsi veya 24 adet mufin için)

*4 adet yumurta

*1,5 su bardağı şeker

*1,25 su bardağı sıvıyağ

*1,5 su bardağı un

*3 su bardağı rendelenmiş havuç

*1 su bardağı ceviz veya fındık

*1 paket kabartmatozu

*1 çay kaşığı karbonat

*1 paket vanilya

*2 tatlı kaşığı tarçın

* çay kaşığı tuz

yapılışı

*derin bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır.içine sıvıyağ eklenerek karıştırmaya devam edilir.

*kuru malzemeler (tarçın, un, kabartmatozu, karbonat, vanilya, tuz,) eklenerek bütün malzeme çırpılır.

*son olarak fındık ve havuç eklenir ve kaşıkla karıştırılarak yağlanmış tepsiye dökülür veya muffin kalıplarına birer kaşık paylaştırılır.

*180 c de ısıtılmış fırında yaklaşık 40-45 dk. pişirilir.( ortasına kürdan batırarak test edebilirsiniz)

*tamamen soğuyunca pudra şekeri veya kremayla süsleyerek ya da sade haliyle ikram edebilirsiniz.

not: kek tamamen soğuyunca derin dondurucuda dondurarak uzun süre muhafaza edebilirsiniz.ikram etmeden önce tekrar fırında ısıtarak kürdan yardımıyla yumuşaklığından emin olabilir ve ilk günkü tazeliğiyle servis yapabilirsiniz.

Kaynak :mutfakhatiralari
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst