Havuclu Pilav-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
41
Konum
isvicre


Malzemeler
  • 2 bardak pirinç
  • 1 adet havuç
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ ya da margarin
  • Tuz
Hazırlanışı
1. Pirinci ayıklayın. Ilık suda yaklaşık yarım saat bekletin. İyice yıkayın.
2. Pilav tenceresinde margarin ile rendelenmiş havucu az pişirin. Pirinci ekleyip karıştırın. Bir- iki dakika sonra üç bardak sıcak su ya da et/tavuk suyu ilave edin. Ocağı kısık ayara getirin, kapak kapalı olarak on dakika pişirin.
Afiyet Olsun.

alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst