Bir gün, bir çiftçinin eşeği kuyuya düşer.
Adam ne yapacagini düşünürken, hayvan saatlerce anırır.
En sonunda çiftçi, hayvanin yaşlı olduğunu ve kuyunun da zaten kapanmasi gerektigini düsünür ve esegi çikartmaya degmeyecegine karar verir. Bütün komsularini yardima çagirir. Herbiri birer kürek alarak kuyuya toprak atmaya baslarlar. Esek ne oldugunu fark edince, önce daha beter bagirmaya baslar. Sonra, herkesin saskinligina, sesini keser.
Birkaç kürek toprak daha attiktan sonra, çiftci kuyuya bakar. Gözlerine inanamaz. Esek, sirtina düsen her kürek toprakla müthis bir sey yapmakta, topragi asagiya silkeleyerek yukari çikmasina basamak hazirlamaktadir.
Bir süre sonra, komsular toprak atmaya devam edince, herkesin saskinligi altinda esek, kuyunun kenarindan disari bir adim atip, kosarak uzaklasir!
Hayat üzerinize hep toprak atacaktir; her türlü pislik ile.
Kuyudan çikmanin sirri, bu pisligi silkeleyip bir adim yükselmektir.
Sikintilarimizin herbiri bir adimdir. En derin kuyulardan bile yilmayarak, usanmayarak çikabiliriz. Silkelenin ve biraz daha yukari çikin.
Mutlulugun 5 basit kuralini unutmayiniz:
1. Kalbinizi nefretten arindirin - Affedin.
2. Düsüncelerinizi endiselerinizden arindirin - Çogu zaten hiç gerçeklesmez.
3. Basit yasayin ve elinizdekilerin kiymetini bilin.
4. Daha çok verin.
5. Daha az bekleyin.
Alıntı
Adam ne yapacagini düşünürken, hayvan saatlerce anırır.
En sonunda çiftçi, hayvanin yaşlı olduğunu ve kuyunun da zaten kapanmasi gerektigini düsünür ve esegi çikartmaya degmeyecegine karar verir. Bütün komsularini yardima çagirir. Herbiri birer kürek alarak kuyuya toprak atmaya baslarlar. Esek ne oldugunu fark edince, önce daha beter bagirmaya baslar. Sonra, herkesin saskinligina, sesini keser.
Birkaç kürek toprak daha attiktan sonra, çiftci kuyuya bakar. Gözlerine inanamaz. Esek, sirtina düsen her kürek toprakla müthis bir sey yapmakta, topragi asagiya silkeleyerek yukari çikmasina basamak hazirlamaktadir.
Bir süre sonra, komsular toprak atmaya devam edince, herkesin saskinligi altinda esek, kuyunun kenarindan disari bir adim atip, kosarak uzaklasir!
Hayat üzerinize hep toprak atacaktir; her türlü pislik ile.
Kuyudan çikmanin sirri, bu pisligi silkeleyip bir adim yükselmektir.
Sikintilarimizin herbiri bir adimdir. En derin kuyulardan bile yilmayarak, usanmayarak çikabiliriz. Silkelenin ve biraz daha yukari çikin.
Mutlulugun 5 basit kuralini unutmayiniz:
1. Kalbinizi nefretten arindirin - Affedin.
2. Düsüncelerinizi endiselerinizden arindirin - Çogu zaten hiç gerçeklesmez.
3. Basit yasayin ve elinizdekilerin kiymetini bilin.
4. Daha çok verin.
5. Daha az bekleyin.
Alıntı