Genç bir adam kentin merkezinde durmuş,o yöredeki en güzel kalbin kendi kalbi olduğunu söylüyordu.
Çevresinde büyük bir kalabalık olmuştu.Herkes en küçük bir leke ya da çatlak olmayan bu kalbe imrenener bakıyor,
onun güzelliğini konuşuyordu.Aniden yaşlı bir adam ortaya çıktı," Bir dakika genç adam" dedi,
"senin kalbin benimki kadar güzel değil." dedi.Kalabalık ve genç adam hep birlikte yaşlı adamın kalbine baktılar.
Çok güçlü atıyordu ama izler ve yarıklarla doyuydu. Kimi parçaları yok olmuşyu, kimi parçaların yerine
küçük küçük parçalar konulmuştu, ancak bunlar tam yerine oturmamıştı. Kimi yerlerinde kocaman oyuklar vardı.
İnsanlar hayretle baktılar,"Nasıl bu adam kalbinin daha güzel olduğunu söyleyebilir?"dediler.Genç adamda yaşlı
adama "Şaka yapıyor olmalısın" dedi,"Kendi kalbini nasıl olurda benimkiyle karşılaştırabilirsin? Bak benim ki
mükemmel senin ki ise yarık ve eksiklerle dolu." Yaşlı adam kendisinden emin biçimde yanıtladı genç adamı,
"Evet, seninki mükemmel görünüyor, ben seninkiyle yarışamam. Ama bak, benim kalbimde gördüğün her yarık
sevgimi verdiğim bir kişiyi temsil eder. Kalbimin bir parçasını koparıp onlara verdim ve çoğu kez onlarda
bana kendi kalplerinden birer parça veriler.Ama tam benim parçamın büyüklüğünde olmadığı için arada boşluklar
kaldı. Ancak ben bu boşluklara şükrediyorum. Çünkü onlar, paylaşılan sevgileri bana anımsatıyor. Bazen ben
insanlara sevgimi cömertçe vermeme karşın onlar bana karşılığını vermediler. Bu derin boşlukların nedeni
işte bu karşılık alamadığım sevgilerdir.Bunlar acı veriyor ama olsun, onlarda benim sevgime karşılık vermeyen
insanları bana anımsatıyorlar. Ben yinede benim sevgime karşılık verecekleri bu boşlukları dolduracakları
günü bekliyorum."
Genç adam yanağından akan yaşlarla sesizce duruyordu. Yaşlı adama doğru yürüdü, harika güzellikteki kalbinden
bir parça kopardı ve yaşlı adamın titreyen ellerine verdi.Yaşlı adam aldı ve onu kalbine yerleştirdi.
Sonra kendi yara dolu kalbinden bir parça koparıp adamın kalbindeki boşluğa yerleştirdi. Boşluk doldu ama
köşelerde biraz boşluk kaldı. Genç adam kalbine baktı. Artık mükemmel değildi ama öncekinden daha güzeldi.
Çünkü yaşlı adamın kalbindeki sevgi onun kalbine akmıştı..............
alıntı