Hazır Baklavalık Yufkadan Gül Tatlısı-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre
G%C3%BCl-tatl%C4%B1s%C4%B1-610x300.jpg


Hazır Baklavalık Yufkadan Gül Tatlısı

MALZEMELER:

Baklavalık yufka
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir miktar ceviz
Şerbeti için;

4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
YAPILIŞI:

Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz. Pişince soğuması için kenara koyuyoruz. Yufkaları tek tek koyup üzerlerine erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ karışımını sürüyoruz. Üstüne de ceviz serpiştiriyoruz. En ince oklava veya yuvarlak bir uzun çubuğa dolayıp iki tarafından ortaya doğru yufkayı büzüyoruz. Gül şeklini verip tepsiye diziyoruz. 180 derecelik fırında üstü iyice kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra üzerine şerbetimizi döküyoruz. Afiyet olsun.

ALINTI
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst