Hazir Yufka Mantisi-Resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 350gr. Kıyma
  • 2 adet soğanın rendesi
  • tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
  • yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için;
  • 1 litre et suyu
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 500gr yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • tuz
Yapılışı:
  1. İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın.
  2. Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin.
  3. Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün.
  4. Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın.
  5. Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dk fırın içinde bekletin.
  6. Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın. Yoğurt+sarımsak+tuz
  7. Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayın.Sıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber
  8. Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız.
Afiyet olsun.

ALINTI
 

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
incim bu nu ben çok sıık yapardıım ama fıırıında değğil kıızartarak yapardıım teşşekkür ederim cnm çok güzel bir fükür kıızartmalıı çok ağğıır olduğğundan ben yiyemiyordum böyle daha iyi bende bugün yufka alııp hemen yapayıım diyorum sağğol cnm emeğğine sağğlıık canıısıı:eek::eek::eek:
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.923
Puan
113
Konum
Konya
Harıka gorunuyooo kızım yaaaaa

Deneyenı bekleme hemen yap tadı superrrr

Bende becerıklı bı kardes var o da yapar tadına doyum olmaz

Hatta bazen kendını asar tel porsıyonluk yapar gul gıbı servısı daha guzel oluyo dıye.

Yaaa gel bunları gor sonra aksama eve gıt pırasa ye =(Revam bana bu yaaaaa
 

bitter_im

Kılıç Arslan
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
66.504
Tepki
60.124
Puan
113
Yaş
33
Konum
kocaeli
ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ben bunu biliyorum -alkis
ayyyyyyyyy süper bişe buuuu bayılırım ben buna yaaa :)
annem cok yapardı özlemişim vallaa aahhh :dusun:
emegine saglık canım :eek:
 
G

guzelcem

Misafir
Ah şu azgın kilolarımız olmasa neler neler yiyecez:) canısı harikasın elleirne sağlık mucuks sana:)
 

derin deniz

Daimi Üye
Katılım
2 Aralık 2008
Mesajlar
357
Tepki
405
Puan
63
Yaş
68
Konum
istanbul
cok lezzetli oluyor herkese tavsıye ederım
bırde bu seklını deneyın aynı ıslemler yapılır boza kıvamında sarımsaklı yogurt hazırlanır
pistikten hemen sonra tüm hamurları kaplayacak sekılde uzerlerıne dökulur tekrar fırına verılır yogurt kendını cektıkten sonra cıkarılıp bıberlı yag gezdırılır ısteyen domates sos da dökebılır
bu tarza bosnak mantısı dıyorlar tabı onlar kendılerı acıyor
 

derin deniz

Daimi Üye
Katılım
2 Aralık 2008
Mesajlar
357
Tepki
405
Puan
63
Yaş
68
Konum
istanbul
domates kaynatılarak elde edılır yemege renk ve lezzet verır kırmızı bıberlede yapılır yanı ıkı cesıt salca vardır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst