103,3 kilodan 57,7 kiloya nasıl düştüm? Günden güne nasıl eridim?
Bir kere zayıflama yolu uzun, büyük sabır ve inanç gerektiren engebeli bir yol. Yeri gelecek mutluluktan havalara uçarken, bir anda kendinizi yerin dibinde bulabileceksiniz. Başarmanın yolu da yerin dibindeyken tekrar ayağa kalkıp devam etmekten geçiyor.
Aailemden, sevdiklerimden uzak bir şehirde zorlu, ağır depresyonlu, hastalıklarla mücadele ederken tartı ibaresi 103 ü göstermiş ve ben hala farkedememiştim. Söyleyenlere de kulak asmamışım ki, farketmem memleketime döndükten 6 ay sonra bir Ramazan Bayramı gününde aynaya kendime bakmamla oldu. Ramazan günü diyetisyen bulup, istediğim tarihe randevu aldım ve bir gün öncesinde psikolojim düzelsin diye spora başladım. Aslında amacım zayıflamak da değildi, mutlu olmaktı. Bir de baktım ki patır patır gidiyor kilolar. Diyetisyenden çıkıp pizza yemeye gitmişliğim de oldu, spor öncesi hamburger yemişliğim de, bir hafta aç kalmışlığım da, açlıkta migrenimin çıldırttığı da.
Günden güne eriyip, kıyafetlerimin bol gelmesi muhteşem bir duyguydu, işyerimde para vereyim de git kendine kıyafet al diyen çalışma arkadaşlarım, yolda kendinden 2 beden büyük kot giymiş kıza bak diyen serseriler. Off bununla mı doyacaksın diyen çevrem, yemiyorsun ondan hasta oluyorsun diyen ailem, bir lokmadan bir şey olmaz nefis bu bir yerin şişer diyen başka bir çalışma arkadaşım, o koca tabağı yiyip nasıl kilo vereceksin diyen başka bir çalışma arkadaşım... Bu sözler uzar gider. Hepsini aynı gün duymuşluğum da oldu. Tekrar ortaya çıkan alerjim, ürtikerim, yeniden başladığım kortizon tedavisi... Hepsi yoluma çıkan büyük engebelerdi. Ama ne olursa olsun motivasyonumu hiç düşürmedim, hem inandım ve hep istedim.
Yemeklerimi hep yanımda taşıdım, ara öğünler için minik kaplar aldım. Su şişeleriyle gezdim, canımın istediği pizzayı, pastayı yedim ama cezasını peşin peşin ödedim. Yiyip yatmadım, kalktım koştum, sonraki öğünü hafif geçirdim, ertesi gün menüme dikkat ettim. Ertesi gün yine yatmadım, kalktım hareket ettim. Ve şunu asla söylemedim 'hamburger yedim kilo aldım'... Hamburger yedim ve bunu yaktım, dedim. Geçen sene 59 kiloya kadar düşüp, bir anlık mutsuzluk ve kortizona yeniden başlamayla tekrar 68 kiloya çıkmak beyin üstü yere düşürdü. Resmen komadaydım, makinenin fişinin çekilmemesinin tek sebebi yağ oranımın çok düşük olması, tekrar yağlanmamam ve kıyafet bedenimin artmamasıydı. Sonra takımdaki canımıniçi arkadaşlarımı bulup, yeniden güçlendim ve nihayet 57,7 ye kadar düştüm. Burada herkes birbirini anlıyor, destek oluyor. Bu ruhu yalnız başıma yürüdüğüm yolda hiç bulamamıştım. İyi ki sizi bulmuşum, iyi ki beni sevip aranıza almışsınız. Size minnet duyuyorum, sizi çok seviyorum.
Önerilerim,
- Yapacağınıza inanın, asla vazgeçmeyin, düştüyseniz tekrar kalkın
- Mucize bir şey yok, bir mucize beklemeyin
- Kendinizi ve bedeninizi sevin
- Bilinçaltınıza olumlu mesajlar gönderin
- Kaçamak yaptıysanız karalar bağlamayın, önlemini alarak yola devam edin
- Hareket edin, çok ağır spor yapmayın başlangıçta. Kademe kademe artırın.
Mutlaka başaracaksınız :birinci: