Hesabı kim ödeyecek?

su peyker

Yeni Üye
Tepki
8
ilk buluşmalrda çekiniyorum ödeme yapma teklifine.sonrkilerde tam yeltenicem birisi engel oluyor sanki bana.kafam karışıyor.aslında para kazanıyorum ve kadın-erkek eşit olsun diyoruzzz ama herşeyi erkeğe yüklüyoruz.hesabı ödesin,bana ikimiziz konuşacağı hattı da alıp versin şeklinde...anneme sorarsanız böyle olmalı.zaman değişti ama.sizler nasıl yapıyorsunuz arkadaşalrr?

Debby

Daimi Üye
Tepki
1.045
Genelde nişanlım öder ama arada benim de ödediğim oluyo... Biz dert etmiyoruz böyle şeyleri... Bazen çok hoşuma giden bişey olur pat çıkarır öder alır nişanlım... Bazen onun hoşuna giden bişey olur ben alırım hemen. Olması gereken de bu zaten... Ama benim anneme kalırsa da bırak o yapsın der :)

OP
S

su peyker

Yeni Üye
Tepki
8
bir arkadaşımın geçenlerde 4 gün çıktı kişi ayrılınca nedensiz ona çok kötü msjlar yazdı:/hesabı 1 kez ödemiş.ayrılınca hsonunu bedaya getirmek için gibi bir cümle yazmış,çok bozulmuş.artık ilk günden ödeyeceğimmm diyorrr.ilk gün ödetmiyorlar zaten.bazıları hiç ödetmiyor.kimileri sen öde diye bekliyor.herkes alman usulü ödese nasıl olur?öbür türlü o yemek ödiyecek,sen içecek.dengeyi yakalamk zor olmayacak mı?ayyy kafam bulanıyor

Debby

Daimi Üye
Tepki
1.045
Aaa ilk tanışmada ayrı... O zamanlar hiç karışmazdım ben... Tabi ki karşı taraf ödiycek...

OP
S

su peyker

Yeni Üye
Tepki
8
ne zamana kadar karşı taraf ödeyecek?neden başında ödemelerini bekliyoruz?

tobe

Genel Yönetici
Genel Yönetici
Tepki
3.766
erkek yaaa ondan canım....
Aslında bir erkek ne kadar karşlısındaki kıza para yedirirse onun karşılığını başka şekilde ödetir. Özelliklede ciddi olarak çıkmıyorsa...

yesilgosluMELEK

Aktif Üye
Tepki
237
öyle şeymi olur tabiki erkek öderr hayatta ödememm hiçç işimm olmazz taviz vermemek lazım kızla gezmesini biliyosa ödüycek yanii herkes haddini bilmeli bence

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
bir erkek bir kızı yemeğe götürecek ve hesabı ödemeyecek. bu centilmenlik değil. centilmenlik ,görgü kuralları ayrı, eşitlik ayrı.. zaten o kızı yemeğğe götürmesi onla çıkması o kızın ona verdiği bir lütuf. bu ona hayli hayli yetmesi gereken bir şey. birde üstüne kız para ödeyecek ha. yok artık:)

M

madesam

Misafir
arkadaşımsa ödeyebilirim ama eşimin yanında zaten ödemem parası yoksa bile veriririm o öder olmadı ama ya olursa:)

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
evlilik ayrı bişeydir evlilikte kadın erkek farketmez kese birdir ödenir sorun edilmez ama çıktığın kişi farklı bişey kesinlikle erkek ödemeli kadın erkek eşitliğiyle alakası yok bu tamamen başka bişey benim erkek kardeşim kim olursa olsun yengelerime bile hesap ödetmez

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar