:ko Dün bi pasta yapayım dedim nk'min çikolatalı orman meyveli bilmem neli pastasına göz dikmiştim malzeme bulaamdım ortaya karışık birşey çıktı :ko:ko Supangle var sanıyordum oda yokmuş bende kendim yaptım supanglemi pastabanıda nk'min pasta tarifinden çaldım
Malzemeler Keki İçin;
4 Yumurta
1s.bardağı şeker
2s.bardağı un
Kabartma tozu
2 yemek kaşıgı sıvı yağ.
2yemek kaşığı kakao
Supangle tarifi;
2yumurta sarısı
1s.bardağı şeker
2yemek kaşığı un
4s.bardağı süt.
1yemek kaşığı kakao.
Yapılışı;
Yumurta ve şekeri iyice köpürttüm kabartma tozu ekleyip birde öyle çırptım kalan malzemeleride ekleyip kalp şeklindeki kalıbıma döktüm ama kalıbın icine yağlı kağıdı oturtturamadıgım için. (dayımlar aradı geliyoruz diye acele ettim) o yüzden öyle oldu :ko
Supangle yapılışı; Süt ve yumurtayı önce çırpıyoruz. Şekeri,unu,kakao ekleyip teklar çırpıp ocağa koyuyoruz. Koyulasıncaya kadar karıştırıyoruz. Altını kapatıp sıcakken soğuk kekin üzerine döküp dilediğimiz gibi services yapıyoruz
Afiyet olsun :ko
Malzemeler Keki İçin;
4 Yumurta
1s.bardağı şeker
2s.bardağı un
Kabartma tozu
2 yemek kaşıgı sıvı yağ.
2yemek kaşığı kakao
Supangle tarifi;
2yumurta sarısı
1s.bardağı şeker
2yemek kaşığı un
4s.bardağı süt.
1yemek kaşığı kakao.
Yapılışı;
Yumurta ve şekeri iyice köpürttüm kabartma tozu ekleyip birde öyle çırptım kalan malzemeleride ekleyip kalp şeklindeki kalıbıma döktüm ama kalıbın icine yağlı kağıdı oturtturamadıgım için. (dayımlar aradı geliyoruz diye acele ettim) o yüzden öyle oldu :ko
Supangle yapılışı; Süt ve yumurtayı önce çırpıyoruz. Şekeri,unu,kakao ekleyip teklar çırpıp ocağa koyuyoruz. Koyulasıncaya kadar karıştırıyoruz. Altını kapatıp sıcakken soğuk kekin üzerine döküp dilediğimiz gibi services yapıyoruz
Afiyet olsun :ko