GÜLÇİN
Daimi Üye
Hidiv Çorbası
Malzemeler;
100 gr. tavuk eti
100 gr. tereyağ
100 gr. dolmalık biber
100 gr. taze kabak
100 gr. havuç
100 gr. lahana
100 gr. pırasa
75 gr. taze fasülye
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 gr. toz zencefil
2 gr. köri biberi
1,5 litre tavuk suyu
2 yemek kaşığı un
50 gr. krema
Tuz
Hazırlanışı;
Bütün sebzeler jülyen doğranır.(kibrit biçiminde)Tereyağ eritilir sırasıyla soğan, sarımsak ve küp halinde doğranmış tavuklar kavrulur.
Sebzeler koyulur beraber 15 dakika kavrulur. Un, zencefil, köri biberi ve tuz ilave edilir 2 dakika daha kavrulur.
Tavuk suyu ilave edilir 25 dakika kaynatılır. Krema ilave edilir servis yapılır.
Malzemeler;
100 gr. tavuk eti
100 gr. tereyağ
100 gr. dolmalık biber
100 gr. taze kabak
100 gr. havuç
100 gr. lahana
100 gr. pırasa
75 gr. taze fasülye
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 gr. toz zencefil
2 gr. köri biberi
1,5 litre tavuk suyu
2 yemek kaşığı un
50 gr. krema
Tuz
Hazırlanışı;
Bütün sebzeler jülyen doğranır.(kibrit biçiminde)Tereyağ eritilir sırasıyla soğan, sarımsak ve küp halinde doğranmış tavuklar kavrulur.
Sebzeler koyulur beraber 15 dakika kavrulur. Un, zencefil, köri biberi ve tuz ilave edilir 2 dakika daha kavrulur.
Tavuk suyu ilave edilir 25 dakika kaynatılır. Krema ilave edilir servis yapılır.