Hidiv Çorbası

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
Hidiv Çorbası

Malzemeler;

100 gr. tavuk eti
100 gr. tereyağ
100 gr. dolmalık biber
100 gr. taze kabak
100 gr. havuç
100 gr. lahana
100 gr. pırasa
75 gr. taze fasülye
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 gr. toz zencefil
2 gr. köri biberi
1,5 litre tavuk suyu
2 yemek kaşığı un
50 gr. krema
Tuz

Hazırlanışı;

Bütün sebzeler jülyen doğranır.(kibrit biçiminde)Tereyağ eritilir sırasıyla soğan, sarımsak ve küp halinde doğranmış tavuklar kavrulur.
Sebzeler koyulur beraber 15 dakika kavrulur. Un, zencefil, köri biberi ve tuz ilave edilir 2 dakika daha kavrulur.
Tavuk suyu ilave edilir 25 dakika kaynatılır. Krema ilave edilir servis yapılır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst