E
esmanur
Misafir
MALZEMELER
1/2 kg. dana kuşbaşı
1 ad. büyük kuru soğan
1,5 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
Beğendisi için;
1 kg patlıcan
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bard. un
2 su bard. süt
tuz/karabiber
HAZIRLANMASI
1-Bir tencereye tereyağını koyun, ince ince kıydığınız soğanı ilave edip pembeleştirin.Etleri de tencereye ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
2-Etler suyunu çekince birkaç dakika daha kavurun ve salça,tuz ve karabiberi ekleyin. Yeterince su koyun ve birkaç kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte etleri pişirin.
3-Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocakta yada fırında közleyin.
4-Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup püre haline gelinceye kadar ezin (robotta kullanabilirsiniz).
5-Bir tencereye tereyağını koyup eritin.Unu ilave edip kavurun. Kokusu çıkınca sütü ilave edip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. İçine püre yaptığınız patlıcanları da ilave edin. Tuz ve karabiberi ilave edip (dilerseniz 1 çay kaşığı kadar muskatta koyabilirsiniz) koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
6-Servis tabağına önce hünkar beğendiyi koyun,üzerine eti yayıp servis yapın.
Afiyet olsun..
Alinti.