Hurmalı Ballı Kepekli Kek (10 porsiyon)

Arina

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
49.102
Tepki
50.486
Puan
113
Yaş
41
Konum
..
Hurmalı Ballı Kepekli Kek (10 porsiyon)

1 tepeleme bardak hurma
1 paket kabartma tozu
1.5 bardak kaynar su
150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım bardak bal
3 yumurta
1 bardak un + 1 bardak kepekli un 1 bardak çekilmiş ceviz 100 gram damla çikolata

Hurmaları kabartma tozunun yarısıyla bir kâseye koyun, üstüne kaynar suyu ekleyin. Su ılınınca hurmaların çekirdeklerini çıkartıp küçük kesin, aynı suyun içine geri koyun. Tereyağıyla balı derin bir kapta, krema kıvamına gelene kadar (yaklaşık 5 dakika) mikserle çırpın. Yumurtaları ekleyin, hafif ve kabarık bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin. Suyuyla birlikte hurmayı ekleyin, iyice karışacak şekilde çırpın. Unları ve kalan kabartma tozunu ayrı bir kapta kaşıkla karıştırın, hamura ekleyip mikserle karışana dek çırpın. Cevizle çikolatayı da hamura katıp bir kaşıkla karıştırın. Zeytinyağıyla fırçalanmış dikdörtgen pyrex kaba veya uzun kek kalıbına dökün. 200 dereceye ısıtılmış fırında 30-40 dakika kadar pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Alıntıdır!
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst