Huzurevinde yaşlılar yatağa bağlanıyor

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
huzurevi-yatak.jpg

Bir çalışanın ihbarı, huzurevi yönetimi tarafından doğrulandı ve savunma: Hastaların yakının isteği ve düşüp kendilerine zarar vermesinler diye.

ntvmsnbc'nin haberine göre, Avrupa’nın ikinci büyük huzurevi ve beş yıldızlı otel konforunda olmakla övünen İzmir Narlıdere Bakımevi’nde yaşlılar insanlık dışı muamele görüyor.

'Olanlara dayanamıyorum' diyen huzurevi çalışanı skandalı Taraf gazetesine haber verdi. Gazete de, çalışanın gizlice çektiği fotoğraflar eşliğinde haberi manşetine taşıdı

Skandalla ilgili huzurevi müdürü Zekeriya Altın'dan gelen açıklama, "Evet, düşüp kendilerine zarar vermesinler diye yatağa başlıyoruz" oldu.

Son iki yılda iki yaşlının intihara kalkıştığı ve birin yaşamını yitirdiği huzurevinde yaşananlarla ilgili Aydın Tabibler Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, "Bu asla kabul edilemez bir uygulama. Bu bir insan hakkı ihlalidir. Bu yönde hiçbir yönetmelik, hiçbir madde yok, olamaz" açıklamasında bulundu.

OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
Rabbim kimseyi bu hale düşürmesin canını alsın.Gerçekten çok zor.Allah yardımcıları olsun.Çekene ayrı bakana ayrı zor :uzgun:

Çok üzüldüm yaaa :uzgun:

_emos_

Daimi Üye
Tepki
5.511
çekene daha zor diye düşünüyorum canım ben kaldıki bu işleri görevlilerin bakmak zorundalar düşmesin diyeymiş daha farklı önlem alamıyorlarmı acaba :acep:

Lonely

Üye
Tepki
80
Allah kimseyi ailesinin sorumsuzluğunun acılarını çektirtmesin Bunları onlara yapanlarda yptırtanlarda Karşılığını Alsınlar :sinir:

OP
Şekerpare

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.501
Dünakşam haberlerde izledim.Kesinlikle böyle birşey yok diyorlar.Hatta oradaki yaşlılardan biri bu haberi çıkaran cezasını bulsun gibi laflar etti.Şimdiye kadar kötü bir muamele hiç görmedik dedi ve çok gerçekçiydi.Umarım asılsız bir haberdir.O yaşlıların bedduasını almak kadar kötü birşey yoktur.

_ozibuuu_

Daimi Üye
Tepki
265
bu yaşananlar maalesef gerçek , belki burda değil ama bunun türkiyede yine maalesef örneği çok ,,, rabbim bizlere yaşlılığın bile en hayırlısını nasip etsin kötü sorumsuz ilgisiz evlatlar nasip etmesin ..

eğer varsa böyle bir durum yapanlarada aynı eziyetler nasip olsun ..:(

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar