İftar için yemek olmadığını öğrenince intihar etti

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
İftar için yemek olmadığını öğrenince intihar etti

3 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

543553_detay.jpg

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde geçimini sebze ve meyve satarak sağlayan 4 çocuk babası Hacı Oruç (40), 3 gün önce iftar öncesi geldiği evinde, eşinin para olmadığı için yemeke yapamadığını söylemesi üzerini kendini astı. Hastaneye kaldırılan Oruç, 3 günlük yaşam mücadelesini kaybetti.

Silvan'da geçimini el arabasıyla sebze ve meyve satarak sağlayan ve 2 odalı tek katlı evde ailesiyle yaşayan 4 çocuk babası Hacı Oruç, 3 gün önce iftar vakti evine geldi. 11 yıllık eşi Edibe Oruç'a (37) ne yemek yaptığını soran Oruç, "Yemek yapacak birşey yoktu. Yemek yok" yanıtını alınca önce çocuklarına sarıldı, ardından evin bir odasına çekilip kendini tavana astı. Eşinden ses gelmeyince meraklanan Edibe Oruç, eşini asılı görünce hemen ipi keserek eşini indirdi. Hacı Oruç, yakınları tarafından kaldırıldığı Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tedaviye alındı. Oruç, yapılan tüm müdahaleye rağmen dün akşam yaşamını yitirdi.

Eşinin intihar etmesinin ardından 4 çocuğuyla ortada kalan Edibe Oruç, Kürtçe konuşarak eşinin son günlerde para kazanamadığı için eve yiyecek alamadığını söyledi.

Eşinin 3 gün önce iftar saatinde eve geldiğini ağlayarak anlatan Edibe Oruç, "İftar saatinde eşim eve geldi. Yemek yapacak hiçbir şey yoktu evde. Aç aç bekliyorduk. Eşim ne yemek yaptığımı sordu. Ben de (Yemek yapacak bir şey yoktu, yemek yok) dedim. Bunun üzerine çocuklara sarılıp bir süre ağladı. Çok üzüldüğünü anlamıştım. Sonra da arka odaya geçti. Ben de fazla üzmemek için yanına gitmedim. Ama odadan ses gelmeyince merak edip gidip baktım. Eşim kendini iple tavana asmıştı" dedi.

Otopsi işlemlerinin ardından Hacı Oruç'un cenazesi, Silvan'ın Karabehlülbey Mezarlığı'nda toprağa verildi.

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
işte kimisi yiyecek ekmek bulamazken biz yeri gelir yemeklerimizi çöpe dökeriz:gitme:Allah korusun fakirlikten kimseyi kimseye muhtaç etmesin şu mübarek günlerde....adamın nasıl canına tak ettiyse...üzüldüm ya:gitme:

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
neden öyle diyosunuz ki kızlar adamın canına tak etmiştir eve para getirememek ne durumda olduklarını bilemiyoruz ki...

_Dersena_

Daimi Üye
Tepki
1.750
Erkeklik gururuna dokunmuş belli ki kadında ağır konuşmuş bence ..Herkez çevresinde yemegi olmayan birine bi kap yemek verme böyle olmaz.KOMŞUSU AÇKEN KENDİSİ TOK UYUYAN BİZDEN DEĞİLDİR.Hadisi şerif...

incitanemtuana

Daimi Üye
Tepki
28.177
cok cok üzüldüm cok dokundu bana ya

ama düsündüm düsündüm
hicmi ama hicmi birsey yokmusmus evlerinde acaba?
yada sattigi meyve sebzelerdendemi imkanlari olamamis
banada kadin agir konusmus gibi geldi
adamada dokunmustur
kazanamayip evine bakamayinca

Allah taksiratini aff etsin

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
evet bak o olabilir kadın dediyse mesela hep senin çürük sebzelerini mi yiyecez bi kere de et al filan kavga etmişlerdir.....

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar