İki çocuğu kırbaçladı iş buldu!

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
İki çocuğu kırbaçladı iş buldu!

İki küçük çocuğu kırbaçla dövmekten 10 yıl hapsi istenen 16 yaşındaki bekçinin işe yerleştirilmesi kararlaştırıldı

562267_detay.jpg

Neşet KARADAĞ/AHT

Adana’da bekçiliğini yaptığı tarladan mısır çaldıkları iddiasıyla İ.A. (9) ile M.A. (12) adlı çocukları yakalayıp ellerini bağladıktan sonra kamıştan yaptığı kırbaçla döverek işkence yapmakla suçlanan 16 yaşındaki M.A. hapis cezası beklerden “topluma kazandırma” kapsamında ödüllendirildi.

Adana 1. Çocuk Mahkemesi’nde “kasten yaralama” suçundan 10 yıl hapis cezası istenen M.A. çocukları bir daha hırsızlık yapmamaları için dövdüğünü belirterek, “Yaralamak amacıyla değil korkutmak için dövdüm” dedi. Mahkeme hâkimi, M.A.’yı önce 2 çocuğu döverek yaraladığı için hapis cezası yerine 2’şer bin liradan toplam 4 bin lira para cezasına mahkûm etti. Sanık çocuğun ileride suç işlemeyeceği kanaatine varan hâkim, para cezasını, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına çevirerek 5 yıl boyunca erteledi.

UYMAZSA CEZA ÖDEYECEK
Hâkim, okuma yazma bilmeyen M.A.’nın ayrıca topluma kazandırmak için önce okuma yazma kursuna ardından bir meslek edindirme kursuna ya da meslek sahibi bir ustanın yanına ya da kamu veya özel sektörde işe yerleştirilmesine karar verdi. Bu arada, M.A.’ya 18 yaşına kadar ayni ve nakdi yardım yapılması da karara bağlanarak, bu koruma tedbirlerinin uygulanması için Milli Eğitim ve İl Sosyal Hizmetler müdürlüklerine yazı yazıldı. Hâkim, M.A.’yı koruma tedbirlerine uyması konusunda uyardı. M.A. karara uymazsa 4 bin lira para cezasını ödeyecek. Parayı ödemezse de cezaevine girecek.

OP
ilk_nur

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.064
aslında bi yönde doğru bi karar 16 yaşında okuma yazma bile bilmeyen eğitimsiz bi çocuktan başka bi davranış beklenemezdi....hapse girse ne olacak10 yıl yatsa 26 yaşında çıkar azılı bi suçlu olur ömrü heba olur...çocuklara da yazık tabi ama mantıken en doğrusu bu

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar