İkinci bir çocuk ilgiyi dağıtır

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.932
692397175675.jpg

İkinci bir çocuk ilgiyi dağıtır

Üç sene önce kızı Su'yu dünyaya getiren Pınar Altuğ: "İlginin dağılmaması için kızımıza kardeş yapmayacağız"

atv'nin sevilen dizisi 'Çocuklar Duymasın'da 'Meltem' karakterini canlandıran Pınar Altuğ, kızı Su'ya daha iyi bakabilmek adına ikinci bir çocuk istemediğini açıkladı. Bu açıklama üzerine aile psikolojisi uzmanı pedagoglar bu görüşün olumlu ve olumsuz tarafları hakkında görüş bildirdi.

SAHİP ÇIKMAK ZOR
Uzman Pedagog Belgin Temur, Altuğ'un sözlerini destekleyen açıklamalar yaparken; Uzman Pedagog Sevil Yavuz ise kardeşsiz büyümenin insanı yalnızlığa ittiğini belirtti. Altuğ, eşi Yağmur Atacan ile birlikte Su ile ilgili kararlarda uzmanları dikkate aldıklarını söylerken sözlerini şöyle sürdürdü; "Kızımla daha yakından ilgilenebilmek için ikinci bir çocuk istemiyorum. Çünkü iki tane olsa, ailece bu kadar bir arada olmamız mümkün değil. İki taneye sahip çıkmak çok zor" dedi.

UZMAN DESTEĞİ
Üç senelik anne olduğunu ve günden güne tecrübe kazandığını ifade eden ünlü oyuncu ayrıca; "Her anne kendi çocuğu için en doğrusunu bilir. Aslında bu durum içgüdüsel bir şey. Ancak mümkün olduğu kadarı kızım Su hakkında uzmanları dinlemeye de dikkat ediyorum. Bir sıkıntı olduğunda okulundaki rehberlik öğretmenleri ile konuşuyorum. Uzmanların söylediklerini yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

EN DOĞRUSUNU ANNELER BİLİR
Anneliğin içgüdüsel bir şey olduğunu belirten Pınar Altuğ, "Her anne çocuğu için en doğrusunu bilir. Ben de eşim Yağmur ile uzmanların söylediklerini dikkatlice dinleyip yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

UZMANLAR NE DİYOR?

ÇALIŞAN ANELER İÇİN İKİNCİ ÇOCUK FAZLA
Uzman Pedagog Belgin Temur
"Bir anne kendi sınırlarının farkında ise böyle bir karar son derece yerinde olur. Çünkü annelik gerçekten çok fedakarlık isteyen bir görev. Özellikle çalışan anneler için bir çocuğun her tür ihtiyacını karşılayabilmek zorlayıcı bir çabaya dönüşebiliyor. Buradaki tek kriterin annenin hazır oluşu olduğunu söyleyebiliriz. Ben bir çocuğa annelik yapabilirim, ancak bir çocuğun ihtiyacını karşılayabilirim diyen bir anne için ikinci çocuk uygun olmayacaktır."

KARDEŞSİZLİK ÇOCUĞU YALNI ZLIĞA İTİYOR
Uzman Pedagog Sevil Yavuz
"Anne ve babaların tek çocuk düşünmesi çocuklarımızın yalnız kalmasına neden oluyor. Günümüzde giderek tek çocuk sahibi çekirdek aileler oluşmaya başladı. Kardeşi olmayan tek çocuklar özgür hareket edemiyor. Bu durum bireyi yalnızlığa itiyor. Ekonomik açıdan zorunluluklar dolayısıyla aileler tek çocuk sahibi olmak isteyebilirler. Ekonomik kısıtlamalar yoksa birden fazla çocuk sahibi olunması uygundur."

Sabah

Şekerpare

Daimi Üye
Tepki
20.502
Belgin Temur çok doğru söylemiş.Çalışan anneler için ikinci çocuk bencede fazla.Benim bir tane çocuğum olduğu halde güçlük çekiyorum ona zaman ayırıp bişeyler paylaşabilmek bişeyler öğretebilmek için.İkincisi olsa bütün ilgi küçük diye diğerinin üzerinde olacak ve oğlum bir kenara atılacak.E .. ozaman bunun terbiyesini nasıl vereceğiz.

Ne olursa olsun yinede her çocuğun kardeşi olmalı.Çalışan anneler ya ilk çocuk büyüdükten,kendini biryerlere getirdikten sonra ikinciyi düşünmeli yada belli birsüre çocukları biyerlere getirene kadar çalışmaya ara vermeli diye düşünüyorum.Kendi adıma oğlumun mutlaka bir kardeşi olsun istiyorum.Allah inşallah ogünleride gösterir.

pervin86

Daimi Üye
Tepki
1.104
ben 3 çocuk isterdim ama imkanlar bakalım daha 1 tanesini getirmeden korkular başladı inşallah Allahım rızıklarını verir kısmetleriyle gelirler zorluk çekmemde 3 çocuğum olur Allahın izniyle

aytoy

Üye
Tepki
58
Hayır kesinlikle kardeş şart.Çevremizdeki herkes geliyor geçiyor ama ailemiz kardeşlerimiz hep yanımızda kalıyor.Bence insanın çocuğuna kardeş yapmaması bencillik.:ninni::ninni:

kuseyen

Daimi Üye
Tepki
2.715
insan yalnizca kendini dusnmesin bence cocuga kardes mutlaka lazim bence kardesler bir birine destekdir.

office

Daimi Üye
Tepki
1.159
bu tür düşünceleri "çalışan annelerin bencilliği" olarak görüyorum ben.. ilgi dağılır derken "uğraşamam" demek istemişler bence.. ne demek ilgi dağılır? bu mantıkla çocuk olunca eşlere yeteri kadar ilgi gösterilemediği için çocuk da düşünülmemeli.. saçma, bencilce bir yorum olmuş.. tek çocukların büyük çoğunluğu yalnızdır.. ve çocuğu yalnız bırakmayı düşünmek bencilliktir bana göre :)

OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Tepki
83.932
Bence eskiden çocuk büyütmek daha zormuş hiç kusura bakmasınlar yani birde bu ünlüler sanki herşeyi ile ilgileniyorda yanında dadısı madısı ohh ne ala hiç değilse desin ben kendi anneliğime güvenmiyorum o yüzden yapmıyorum daha mantıklı olur o zaman...

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar