İlaç Gibi Bir Bitki: Kuşkonmaz

GÜLÇİN

Daimi Üye
Katılım
5 Eylül 2008
Mesajlar
2.308
Tepki
2.169
Puan
113
Konum
Doyduğum Yerdeyim.
İlaç gibi bir bitki: Kuşkonmaz

Kuşkonmaz K vitamini B vitamini (folat) C vitamini ve A vitamini açısından oldukça zengindir.

Kuşkonmazda ayrıca folat dışında da B1 B2 B3 ve B6 B vitaminleri bulunur. Kuşkonmaz lif manganez bakır fosfor potasyum ve protein için iyi bir kaynaktır.
Kuşkonmaz et yemekleri ile beraber çok iyi bir seçimdir özellikle kalp hastalığınız varsa ve et yemekten çekiniyorsanız mutlaka ikisini beraber tüketmenizi öneririm. Kuşkonmaz çorbasını çok sevdiğimi de itiraf edeyim. Mönüde kuşkonmaz gördüğüm zaman kaçırmıyorum ızgara olarak yapıldığında da hoş oluyor. Kalp hastalığı için mükemmel seçim: Kuşkonmazda yüksek miktarda bulunan folat sağlıklı bir kardiyovasküler sistem için çok önemlidir. Folat seviyesi düşük olunca kalp hastalıkları riski önemli ölçüde artar. Bir porsiyon kuşkonmazda günlük folat ihtiyacının yüzde 66sı bulunmaktadır. Kuşkonmaz ayrıca potasyum açısından da zengin bir kaynaktır ve sodyum içeriği oldukça düşüktür. Mineral profili içerdiği aktif aminoasitle birleşince diüretik bir etki oluşturur. Artirit romatizma adet dönemlerinde tercih edilmeli
Tarihsel olarak kuşkonmaz artirit ve romatizma gibi şişkinliklerin tedavisinde kullanılmıştır ve PMSa (adet öncesi sendrom) bağlı su toplanmasına (ödem) da iyi gelebilir.
Bağırsaklar için faydalı Kuşkonmaz inulin isimli özel bir karbonhidrat çeşidi içerir. Bu karbonhidrat kalın bağırsakta bulunan sağlığa iyi gelen bakteriler tarafından sindirilir. Beslenmemizde yeterli miktarda inulin bulunursa bu iyi bakterilerin gelişimi ve aktivitesi artar bu da zararlı bakterilerin bağırsaklarımızda tutunmasını zorlaştırır. Hamileler ve çocuk yapmayı düşünenler bolca yemeli Özellikle hamile kalmayı düşünüyorsanız veya hamileliğin erken safhalarındaysanız kuşkonmazı öğünlerinizden eksik etmeyin. Çünkü içerdiği folat hücrelerin düzgün bölünmesi için gereklidir. Folat olmazsa fetüsün sinir sistemi hücreleri düzgün şekilde bölünmez. Hamilelikte yetersiz folat tüketiminin çeşitli doğuştan sakatlıklara yol açtığı belirlenmiştir. Böbrek ve gut hastaları daha az tüketmeli ya da tamamen kesmeli Böbrek sorunu veya gut problemleri olan kişilerin kuşkonmaz gibi pürin içeren yiyecek tüketimlerini kısıtlamaları veya kesmeleri gerekir. Pürinden çabuk etkilenen kişilerin bu maddeyi çok almaları sağlık sorunlarına yol açar. Vücutta fazla pürin birikimi fazla ürik asit birikimine yol açar. Ürik asitle bağlantılı sorunların iki örneği ise gut hastalığı ve böbrek taşı oluşumudur. Beslenme biliminde son gelişmeler Balık yağı ve kilo kaybı Balık yağının kilo kaybına olan etkisinin incelendiği araştırmada bir grup yetişkine ayçiçeği yağı kapsülü bir gruba da balık yağı kapsülü verildi bir grup yağsız balık bir grup yağlı balık tüketti. Sonuçlar kadınlarda hiçbir müdahalenin kilo kaybını etkilemediğini erkeklerde ise beslenmeye deniz ürünü katılmasının kilo kaybına katkıda bulunduğunu gösterdi. Bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerek. Çözünmez lif iştahı azaltıyor Yapılan bir araştırma 33 gram lif alımının daha sonraki öğünlerde yenen miktarı ve algılanan iştahı çok azalttığını gösterdi. İştahı kontrol etmek kabızlık problemini çözmek sağlıklı ve pratik ara öğün için tahıl gevrekleri iyi bir seçim olarak günlük beslenmede yer almalı. Kadınlar şarap ve biyolojik göstergeler Birtakım kanıtlar az miktarda kırmızı şarabın kardiyovasküler hastalık riskini azaltmada faydalı olabileceğini gösteriyor. Yapılan bir araştırmada 35 sağlıklı sigara içmeyen menopoz öncesi dönemdeki kadında beyaz ve kırmızı şarabın inflamatuvar biyolojik göstergelerinde farklı bir etkisi olup olmadığı incelendi. Sonuçlara göre kırmızı şarap daha etkili olsa da her iki şarap da aynı etkileri gösterdi. Hem inflamatuvar biyolojik göstergelerde düşüş görüldü hem de kardiyovasküler risk düşüşüyle açıkça bağlantılı olan endotel aktivasyon azaldı. Küçük miktarda şarap tüketilmesinin iyileştirici etkisi bir kez daha kanıtlanmış oldu.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst