İlginç, komik, okunası bilgiler:P

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.419
Tepki
5.511
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
Bardaktaki buzlar niçin birbirlerine yapışırlar? Buzun erimesi için yalnızca sıcaklık değil basınç da önemlidir. Dağlardaki buzulların kayma nedeni de budur. Basınçla alt tabaka erir ve kayma oluşur. Bir kabın içinde ya da bir bardakta üstüste duran buzların herbiri altındakine değdiği noktada bir basınç oluşturur ve bu noktada çok küçük kısım erir.Buradan hareket eden su çok az yanda iki buz küpçüğünün birleştiği noktada tekrar donar. İki buz parçası kaynak yapılmışcasına birbirlerine yapışır ve orada bir daha erime olmaz.

Kumaşlar yıkandıktan sonra niçin çeker? Aslında kumaş ıslanınca lifler şiştiğinden kumaşın az biraz uzaması gerekmektedir. Ama bükümlerin açılarındaki deformasyonun yarattığı çekme kuvveti daha fazla olduğundan sonuçta kumaş boydan kısalır. Kumaş yıkandıktan sonra kurutulduğunda şişmiş lifler eski durumlarına gelirler. Ama kumaş ilk ölçülerine dönemez. Su, yüksek ısı, çalkalama, sabun hepsi kumaşın çekmesini kolaylaştırır. Kumaş birkaç kez yıkandıktan sonra ölçüleri belli bir dengeye ulaşır ve ondan sonra yıkandığında çekmez.

Çinlilerin gözleri niçin çekiktir? Yalnız çinlilerin değil, Orta ve Güneydoğu Asya'da yaşayanların, japonların hatta Eskimoların da gözleri çekiktir. Aslında göz yapısı bütün dünyada aynıdır. Farkı yaratan göz kapaklarıdır. Çekik gözlü diye nitelendirilen ırklarda gözün üzerindeki göz kapağının ikinci kıvrımı, gözün üstüne daha çok inmiştir. Bazı teorilere göre bu kıvrım insanların gözlerini yoğun kar tabakasının, göz kamaştıran ışığından korumak için bir çeşit kar gözlüğü gibi gelişmiştir. Çinde ve öteki bölgelerde her ne kadar yoğun kar yağmıyorsa da onların atalarının buzul çağında kuzeyde yaşadıkları daha sonra güneye indikleri kanıtlanmıştır. Yalnız gözleri değil, burunları da rüzgara karşı korunmak için küçülmüş, burun delikleri soğuğu engellemek için daralmıştır. Ciltleri de koruma amaçlı olarak yağlıdır. Göz kapakları da yağlıdır. Gözü ve iç tabakalarını kara ve buza karşı korur. Yani çekik gözlü değil, düşük göz kapaklı, demek daha doğrudur.
 
OP
_emos_

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.419
Tepki
5.511
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
Amerika’da Ohio Devlet Üniversitesi’nde ya pılan bir araştırma sarımsak kokusunun ağızda ya rattığı kötü kokuyu gidermek için bir bardak sütün yeterli olduğunu ortaya koydu.
Diş fırçalamasından sonra bile gitmeyen kokuyu yok etmek için yaklaşık 200 mililitrelik sütün çok başarılı olduğunu açıkla yan Profesör Sheryl Barringer “Sarımsaktaki AMS bileşimi tam sindirilemiyor ve nefes ve ter aracılı ğıyla vücuttan uzun bir sürede atılıyor. Süt kötü ko kuyu bastırıyor” dedi. Bir bardak sütün nefesteki AMS etkisini yüzde 50 oranında azalttığını belirten bilim adamları yağlı sütün daha da etkili olduğunu açıkladı. Uzmanlar sütün yemekle birlikte içilmesi ni tavsiye etti.:dertli:
 
OP
_emos_

_emos_

Daimi Üye
Katılım
13 Mart 2011
Mesajlar
4.419
Tepki
5.511
Puan
113
Konum
güNeşin battıgı yer:)
Sağ elini kullananlar sol elini kullananlara göre 9 yıl daha fazla yasiyormuş

1666 yılındaki Büyük Londra Yangını’nda tüm şehir yandı sadece 6 kişi yaralandı."

Kereviz yerken harcanan kalori, kerevizin içindeki kaloriden daha fazladır.:sila:

OTOMOBİL SAYISI İNSAN SAYISINDAN 3 KAT DAHA HIZLI ARTIYOR.

Tarih boyunca yeryüzünde bulunan altın 200 kat daha fazlası okyanuslarda bulunmaktadır.

Kaptanlar gemileri hareket halindeyken bir yunus gördüklerinde
yavaşlarlar. Çünkü yaygın inanışa göre çok duygusal olan bir yunus
gemiyle girdiği yarışı kaybederse intihar edebilir.:uzgun:
 
H

Hera

Misafir
GüzeL Bilgiler Sütün Sarımsak Kokusunu Azda olsa kestiğini biliyordum Maydanoz yemek te baya etkili
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst