İmparatoriçe çorbası (Kremalı Tavuk Çorbası)

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
imporatice_corba.jpg


İmparatoriçe çorbası

Mazlemeler:

8 bardak tavuk suyu
4 çorba kaşığı margarin
3/4 kahve fincanı un
1 tavuğun göğüs eti
125 gr. çiğ krema veya 1,5 bardak süt
4 yumurta sarısı
Tuz

Hazırlanışı:

Tereyağı ile un, sarartılmadan iki dakika kavrulur. 8 bardak tavuk suyu azar azar katılır ve bir taraftan hızlıca karıştırılır on dakika kadar kaynatılır, ince bir süzgeçten geçirilir. Diğer tarafta, haşlanmış bir adet tavuğun göğüs eti, robotta veya et makinesinde iki kez çekilir ve macun kıvamına getirilir. Macun halindeki göğüs eti, başka tencereye koyularak, yumurta sarılan, çiğ krema veya süt ile 1 tatlı kaşığı da tuz ilave edilerek iyice karıştrılır. Karışıma sıcak halde bulunan unlu tavuk suyu katılır ve ateşte oturtularak kaynar hale gelene kadar 5 dakika pişirilerek, kâseye alınır ve servis yapılır.
ekolay
 

ZiLeY

Daimi Üye
Katılım
4 Nisan 2011
Mesajlar
2.026
Tepki
1.845
Puan
113
Yaş
36
Konum
EsK
icindeki yumurta cok fazla değilmi? bana sanki biraz ağır geldi bu corba
 
OP
nk83

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.273
Tepki
83.781
Puan
113
Konum
İstanbul
Bana görede fazla benlik bir çorba değil sanırım :tskler:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst