inanılmaz bır dıyet öyküsü

Tepki
8.216
İNANILMAZ BİR DİYET ÖYKÜSÜ!.. ÜNLÜ DİYETİSYEN TAYLAN KÜMELİ YİNE BİR MUCİZEYE İMZA ATTI!.. 20 YAŞINDA 88 KİLODAN 58 KİLOYA DÜŞEREK TAM 30 KİLO VEREN GÜZEL NESLİHAN’IN ÖYKÜSÜ FOTOĞRAFLARIYLA BİR TIK ÖTEDE!..

neslihan_kilo.jpg

Neslihan Uyanık 20 yaşında bir üniversite öğrencisi. İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde reklam ve halkla ilişkiler okuyor. Üniversiteye başladığında, 30 kilo fazlası, kolesterolü, şekeri vardı. Şimdi yerinde duramayan, tatlı tatlı gülümseyen, etrafa muzip bakışlar atan bir genç kız Neslihan… Taylan Kümeli'nin merkezinde 88 kilodan 58 kiloya inen Neslihan'ın öyküsü tüm gençlere örnek olacak cinsten…

“İnanmak başarmanın yarısıdır, bu kapıdan içeriye girdiğinde zaten yarısını başardın' dedi. O sözü duyduktan sonra 'Gerçekten de başaracağım galiba' dedim Bana verilen listeyi aldım. İlk hafta 2 kilo 800 gram vermiştim. Artık sabah kahvaltılarımda kivi, ananas, peynir, badem, ceviz, yoğurt yiyorum. Eskiden gece yarıları yediğim dondurmanın yerini de dondurulmuş vişne aldı. Diyetisyenim Yelda Hanım,'Beni yirmi dört saat arayabilirsin, aramaktan vazgeçtiğin anda kilo almaya başlayabilirsin' dedi. Benim öğle aram sütlü kahveyse ama evimde ayran varsa onu bile sordum. 'Okuldayım; Yelda Abla ne yemeliyim' diye de sorduğumu biliyorum. Her zaman çok sabırlıydı...

19 yaşında 88 kiloydum. Hayatımdaki en yüksek kilo buydu ama ben zaten 15 yaşından beri hiçbir zaman 65'in altına düşemedim. Gençlik kilom 64-88 arasında gidip gelirken bir şeyler yapmaya karar verdim. 'Kime gidebiliriz, ne yapabiliriz' diye düşündük. Depresyon halinde gereksiz yere ağlamalarım başlamıştı, agresif davranıyordum. Normalde ailemle olan ilişkim çok iyiyken, bu durum sonrasında hırçınlaşmaya başlamıştım. Gereksiz sinir yapmaya başladım, annem beni aldı Taylan Kümeli'nin merkezine götürdü.

Seçim şansım azdı. Bir de XL'lar genelde 40-50 yaş arası kadınlar düşünülerek hazırlanıyor, dizayn ediliyor. Genç işi değil; yani büyük bedenler. Abiyelerde çok zorlanıyorsunuz. Hep orta yaş ve üstü, büyük beden mağazalardan giyinmek zorunda kalıyordum.

Belli süreçlerde yürüdüm aslında ama yapı gereği sporu çok seven bir insan değilim. Bazen evde pedal çeviriyordum Yelda Abla bana yürüyüşler veriyordu; 'Açık havada yürü' diyordu. Bir gün tek öğün. Bu beni motive etti. Bu yılın şubat ayına girdiğim zaman ben 60 kiloyu görmüştüm. Doğum günümde kısa etek giymek istiyordum. Kendim karar veremiyordum, güvenim yoktu. Onu da sormuştum, 'Yelda Abla ben artık kısa elbise giyebilir miyim?' diye. Kıyafet tarzım bile çok faklıydı kiloluyken. Kilo verince tarzım da değişti, imajım da.

OP
Hanımefendi.com
Tepki
8.216
1.jpg

NESLİHAN'IN ESKİ HALİ

Artık okulda abur cubur tüketmiyor. Ders aralarında ise annesi telefon edip 'mandalinanı yedin mi?' diye soruyor Neslihan'a. Aktif bir üniversite öğrencisi olan Neslihan, okulun 'Toplum Gönüllüleri' kulübünde çalışıyor. Geçen yıl 'Gülen Çocuk Festivali'nde engelli çocuklara 'gönüllü ablalık' yapmış.

En çok makarna, hamur işi, pasta, tatlı seviyordu. Okulda her teneffüs kendini kantinin önünde buluyordu. 19 yaşında 88 kiloya ulaştı. Geçen Ağustos ayında Taylan Kümeli Sağlıklı Beslenme ve Diyet Merkezi'ne başvurdu. Diyetisyeni Yelda Kahvecioğlu'nun yönlendirmesiyle 30 kilo verdi.

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar