Şekerpare
Daimi Üye
Malzemeler
Pandispanya için:
6 yumurta 3 çay bardağı un 1 su bardağı tozşeker 2 çorba kaşığı nişasta Yarım paket kabartma tozu Krema için: 1 kutu toz kremşanti 2 su bardağı süt 1.5 su bardağı hindistancevizi rendesi 3 muz Süsleme için: 1 çay bardağı sütle çırpılmış 1 paket çikolatalı toz kremşanti İçi çikolatalı inciler
Yapılışı
Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Tozşekerin yarısı ile yumurta sarılarını bir kaseye alıp karıştırın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak benmari usulü pişirin.
Ateşten alıp mikserle çırpın. Yumurta aklarını kalan tozşekerle kar halinde çırpın, sarılara ilave edip tekrar çırpın. Un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip karıştırarak düzgün bir hamur elde edin.
Fırın kalıbını yağlayıp hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Pandispanya soğuyunca kalıptan çıkarıp enine üçe kesin. Kremşantiyi sütle çırpıp birinci katına sürün.
Muz dilimlerini dizip kremşanti sürün, hindistancevizi serpin. 2. ve 3. katları da hazırlayıp kremşantiyle kaplayın, hindistancevizi serpin. Üstünü çikolatalı kremşanti ve incilerle süsleyin.
Afiyet olsun.