Şekerpare
Daimi Üye
Bisküviyi çaya batırmak büyük zevktir ancak bisküvinin çayın içinde dağılmasını önlemek neredeyse işkencedir. İşte İngiltere’den bir araştırmacı Felice Tocchini çayın içinde dağılmayan bisküvi üretti. Patates unu içeren bisküvi çayın içinde 25.5 saniyeye kadar kalabiliyor. İngiltere Worcester’da her yıl yapılan yemek ve şarap festivaline, ‘yeni icat ettiği’ bisküvisiyle katılan Tocchini, “Birçok insan bisküviyi kuru kuru yemektense çaya batırmayı sever. Bu çocuk ya da büyük herkes için büyük eğlencedir ama bu zevk, bisküvinizin çayın içinde parçalanmasıyla kabusa döner. Ben de bu durumdan şikâyetçiydim ve aklıma bisküvi hamuruna patates unu katmak geldi. Sonuç mükemmel” diyor. Worcester’de bir restoran işleten mucit aşçı, pişirmeden önce üzerine yumurta sürdüğü bisküvilerin içine çikolata parçaları da koymuş. Tocchini, şimdilik sadece yakınlarının yiyebildiği bu bisküvinin bir gün paketlenip satılacağına inandığını söylüyor.