İran Cumhurbaşkanı'nın üzücü demeci

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
Kızlar İçin İdeal Evlilik Yaşı!
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın, ülkesinde kızların 16 yaşında evlenmesini istediği bildirildi...

Devlet tarafından yayımlanan Cam-i Cem gazetesinin haberine göre, Ahmedinejad "kızlar için evlilik yaşı 16-17, erkekler için de 20 olmalı" dedi.

Cumhurbaşkanı İran'da şu anda kızların ortalama evlilik yaşının 24-26 arasında olmasını da eleştirdi.

alıntıdır.
bu demece söylenecek tek kelimem yok desemde bence bu sübyancılık başkada bir şey değil.
adam resmen 16 yaşındaki çocukları evlendirmekten bahsediyor.
okul mokul eğitim hak getire. zaten ona kalırsa bu zihniyete göre kızlar neden okusun ki.
gelsin 15 16 yaşına ver elin adamına. okuyupta ne olacak.
inanılır gibi değil.
milenyumda hala bu kafa.
Allah bu zihniyetteki
kişilerden bizim ülkemizi korusun.

Arina

Daimi Üye
Tepki
50.486
Kızlar 16, erkekler 20 :sok

Ya daha çocuk, ergen bile değiller. Ne anlarlar ki evlilikten. :dertli:

Allah akıl fikir versin ne diyeyim. :eek:lmaz:

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
ahh ahhhh...bizim ülkemizde yok mu yani....illa birinin demeç yapmasına gerek yok çocukları ilkokuldan alıp evlendiriyorlar para için....bu zihniyet bi çok ülkede var...yazık günah...:mendil:

G

guzelcem

Misafir
İrana gitdim inanın türkiye sınırlarına girdikden sonra toprağımı öptüm buna inanın herkes şaşırmışdı, İRAN dehşet bir ülke namus şeriat ve zalim cezalar infaz hiç mi hiç acımadan infaz ediliyorlar yapdıklara suç ve işledikleri gühana göre:((( ben küt küt ayak ve el parmakların kesildiklerini de gördüm eğitim kültür görgü aslaaaaa yokk:( AHMEDİHEJAD pek iyi yapmıyor ülkesine o sadece nükleer santralde bile kozunu tüm ülkelere gösteriyor BUKALEMUN gibi renkten renge giren birisi iranlı arkadaşım züleyha türkiyede üniversitede ben çalışırken arkadaşlığımız oldu ve dostluğa kadar ilerletmişdik ve ülkesine İRANA götürmüşdü 15 gün kaldım amma gezdik başımda eşarp saçının bir teli gözükmeyecek cafe girdik başını sağa sola çevirmeyeceksin bakarsan cezası ağır diğer 11 günü evde geçirdik :dertli:-kizgin hiç unutmam AHMEDİNEJAD böyle diyorsa yapdırır...

ilk_nur

Daimi Üye
Tepki
37.065
İrana gitdim inanın türkiye sınırlarına girdikden sonra toprağımı öptüm buna inanın herkes şaşırmışdı, İRAN dehşet bir ülke namus şeriat ve zalim cezalar infaz hiç mi hiç acımadan infaz ediliyorlar yapdıklara suç ve işledikleri gühana göre:((( ben küt küt ayak ve el parmakların kesildiklerini de gördüm eğitim kültür görgü aslaaaaa yokk:( AHMEDİHEJAD pek iyi yapmıyor ülkesine o sadece nükleer santralde bile kozunu tüm ülkelere gösteriyor BUKALEMUN gibi renkten renge giren birisi iranlı arkadaşım züleyha türkiyede üniversitede ben çalışırken arkadaşlığımız oldu ve dostluğa kadar ilerletmişdik ve ülkesine İRANA götürmüşdü 15 gün kaldım amma gezdik başımda eşarp saçının bir teli gözükmeyecek cafe girdik başını sağa sola çevirmeyeceksin bakarsan cezası ağır diğer 11 günü evde geçirdik :dertli:-kizgin hiç unutmam AHMEDİNEJAD böyle diyorsa yapdırır...

nasıl yani turist olarak gitmişşin sonuçta sana ne karışırlar ki oraya turist olarak gidip gezen yok mu normalde...hadi halkına karışıyor bişey yapamıyolar dışardan gelenlerin ne giydiğine nereye baktığına nasıl karışabiliyor ki

G

guzelcem

Misafir
Karışıyor hatırlarsan ingiliz askerleri tutuklu kalmışdı iranda AHMEDİNEJAD serbest bırakılana kadar ingiliz askerlerine psikolojik baskı yapdı üniformalarını çıkartılmasını istemiş onun yerine takım elbise ve kravat yok:( helva ve yanında şerbet yedirip içirtmiş ülkelerine vardıklarında ingilizler şarap üstüne şarap içmişler ve gönderme yapmışlar AHMEDİNEJAD' a:( turist olarakda gitsen başını kapatmak zorundasın kurallara uymak zorundasın çok kötü bir ülke :( gidersen görürsün bacım.:ilknur::iyyyy::dertli::mendil::sim3:

OP
okypete

okypete

Daimi Üye
Tepki
19.396
valla işte bu yüzden Atatürkümüze her gün dua etmek gerek.
biz kadınlara verdiği haklar ve hürriyetlerden dolayı..

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar