İrmik Dolması

nk83

Sitenin Hikaye Yazarı
Admin
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.326
Tepki
83.598
Puan
113
Konum
İstanbul
589898577329.jpg


İrmik Dolması

Bir buçuk su bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu

Kızartmak için:Sıvıyağ

Şerbeti için
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su

YAPILIŞI:

Derin bir kabın içinde irmik, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve kabartma tozunu iyice yoğurun. Hamur haline getirdikten sonra 10 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak şeklinde yuvarlayın. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız irmik dolmaları kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Diğer tarafta tozşeker ve suyu kaynatıp şerbet hazırlayın. Tatlıları içine atıp 10 dakika beklettikten sonra servis tabağına alın. İsteğe göre üzerini dövülmüş ceviz, antepfıstığı veya hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz.

Takvim

 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst