Irmık Helvası

serra

Aktif Üye
Katılım
13 Aralık 2008
Mesajlar
241
Tepki
193
Puan
43
Yaş
71
Konum
almanya
:catalbicak:İRMİK HELVASI:
Malzemeler:
1 paket (500 gr) irmik 3 çorba kaşığı (50 gr) çam fıstığı 6 çorba kaşığı (50 gr) ayçiçeği yağı Şerbeti için 3 su bardağı (500 gr) şeker 2,5 su bardağı (500 gr) süt 2,5 su bardağı (500 gr) su 2,5 çorba kaşığı (50 gr) tereyağı
Hazırlanışı:
İrmiği kavurma: 1- Ay çiçek yağı, fıstık ve irmik birlikte, dibi kalın, çelik bir tencereye konur. 2- Hafif ateşte, kevgirle devamlı karıştırılarak, fıstıklar pembeleşene kadar (20 dk civarı) kavrulur. Şerbeti hazırlama: 1- Bir tencere içinde, 500 gr şeker, 500 gr su, 500 gr süt ve 50 gr tereyağı karıştırılıp, şeker eriyene kadar, 1 dk kaynatılır. 2- Bu işlem irmik kavrulurken yapılır. Helvayı tamamlama: 1- Kavrulmuş irmiğin içine şerbet dökülüp bir kez karıştırıldıktan sonra kapağı kapatılır. 2- Tencerenin ateşi iyice kısılarak 10 dk civarı çok yavaş ateşte pişirilir. 3- Helva bir kere karıştırılıp kapağı kapalı olarak ılıyana kadar dinlendirilir. 4- Ilıdıktan sonra, kevgirle karıştırılarak tanelendirilir.:catalbicak:
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst