İrmikli Gül Tatlısı

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.323
Tepki
83.921
Puan
113
Konum
İstanbul
rmikliglmtatls1.jpg


İrmikli Gül Tatlısı

1 Lt. Süt
6 Çorba K. İrmik
1 Çorba K. Nişasta
1 Su B. Toz Şeker
Sarı Gıda Boyası
Portakallı Çikolata
Ayva Reçeli

Hazırlanışı
Tencereye sütü alın. Hemen ardından irmiği, şekeri ve nişastayı koyup çırpma teliyle karıştırın. Kaynamaya başlayınca az gıda boyası ekleyin. Çikolatayı dökün ve eriyene kadar karıştırın.

Biraz daha karıştırdıktan sonra altını kapatın. Kepçeyle gül şeklindeki kalıplara doldurun. Soğumaya bırakın. Servis tabağına reçeli dökün. Soğuyan tatlıları kalıplardan çıkarıp reçel tabağının üzerine dizin.Alıntıdır...
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst