İRMİKLİ KURABİYE TATLISI
Malzemeler
100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)2 adet yumurta1/2 su bardağı toz şeker1 su bardağı irmik1 paket kabartma tozu orta sertlikte olucak kadar un ilavesi
Şerbeti :3 su bardağı şeker4 su bardağı su1/4 limon suyu
Yapılışı
Hamurumuzu yoğurup 5 dk. dinlendirelim. Şerbetimizi 5-6 dakika kaynatıp soğutalım. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyalım. ( Ben elle şekillendirdim) Şekillendirme kalıbı ile de şekillendirebiliriz. Hafif yağlı tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Fırından çıkarıp soğuk şerbeti döküp üzerini kapatalım. Soğuduğunda üzerine hindistan cevizi rendesi döküp servis yapıp afiyetle yiyelim
Alıntı