incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Faydası saymakla bitmeyen ama mutfaklarımıza pek girmeyen bir sebze olan ısırgan otunu bugünlerde ve ilk bahar boyunca semt pazarlarında bulabilir ve deneyebilirsiniz. Mevsimleri geldiğinde bu gibi şifa kaynağı olan sebze yemeklerini sofralarınızdan eksik etmeyin...
MALZEMELER
- 1 bağ ısırgan otu
- 1 orta boy soğan
- 2 adet domates
- 2 kaşık tereyağı
- 2 kaşık zeytinyağı
- Tuz, pul biber
Isırgan otlarını (mutlaka bir eldiven ya da poşet yardımıyla) bol suda 4-5 kez, duru suyu çıkana kadar yıkadıktan sonra kalın saplarından ayırıp irice doğrayın.
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alın, ince ince doğradığınız soğanları ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
Dometeslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ve soğana ilave edin. Ara sıra karıştırarak sulanana kadar pişirmeye devam edin.
Daha sonra doğramış olduğunuz ısırgan otlarını, tuz ve biberini de ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Dibine tutmaması için ara ara karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
ALINTI