Iskembe corbasi...

__asli__

Daimi Üye
Katılım
17 Temmuz 2008
Mesajlar
641
Tepki
448
Puan
63
Konum
Germany
MALZEMELER
1 adet dana işkembesi
1 adet yumurta
yarım limon
sarmısak
sirke
tuz

HAZIRLANIŞI
Yarım kilo dana kemiğini kaynatın, köpüklerini delikli bir kepçe ile alın. İşkembeden ayrılan üç büyük parçayı, kemiklerin içine atın. Yumuşacık oluncaya dek kaynatın. Pişince kemikleri çıkarıp, atın. Soğuduktan sonra işkembeleri bıçak yardımıyla ince ince kıyın. Bir kaseye iki yemek kaşığı dolusu un, yarım su bardağı soğuk su koyup bulamaç haline gelinceye kadar karıştırın. Sonra kemiğin sıcak suyundan iki kepçe ilave edin ve doğradığınız işkembelerle beraber et suyuna katıp pişirin. İçilecek kıvama geldiğinde ateşten alın. Et suyunda çırpılmış bir yumurta sarısını çorbaya ilave edin.Bir yemek kaşığı tereyağı eritin, biraz soğuduktan sonra toz kırmızı biberi ilave edip, çorbanın üzerine gezdirin. 3-4 diş ezilmiş sarmısağa bir miktar sirke ve yarım limon sıkıp, servis yapın.
 

PoRTaKaL

Daimi Üye
Katılım
15 Kasım 2011
Mesajlar
547
Tepki
498
Puan
63
Konum
İstanbul
Unu kavurup çorbaya eklerseniz (yakmadan beyaz oluncaya kadar) daha lezzetli oluyor ayrıca ben içine 2 limon sıkıyorum yumurta asla koymuyorum. Bir de böyle deneyin kızlar seveceğinizden eminim. Afiyet olsun.
 

GamzeLi

Aktif Üye
Katılım
24 Eylül 2011
Mesajlar
105
Tepki
94
Puan
28
Konum
Samsun
Ayy bende çok seviyorum utanıyorum bazen söylemeye ama bol limonlu ohh ohh ne güzel olurdu:dertli:.Ellerinize sağlık
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst