İşkembe çorbasını evde nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar

Şahmaran.

Admin
Admin
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
38.082
Tepki
50.395
Puan
113
Ben şöyle yapıyorum birtanem:
Önce işkembelikleri bir güzel sıcak su ile yıkıyorum.
Düdüklü tencereye suyunu da koyuyor ve bir 20 dk kaynatıyorum.
Düdüklümü açıp o suyu döküyorum ve tekrar kaynamaya bırakıyorum.
İyice haslandıktan sonra,işkembeleri küçük küçük doğruyorum.

Çorba tencerim içine hafif yağ,un ile yakmayacak şekilde unu kavuruyorum.
Sonra bir kase yoğurt,1 tane yumurta akını bir güzel karışıtırıp o beklettiğim su ile birlikte çorba tenceresinin içine atıp,tuzunuda ilave edip, iyice yediriyorum,işkembeyide katıp kaynayana kadar bekliyorum.

Başka bir kapta,sarımsak..
Sirke
Limon
Pul biber ile servis yapıyorum..
Bayılıyorum işkembeye ve annem kadar güzel yaparım işkembe çorbasını.
 

nazoeren

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
1.611
Tepki
2.261
Puan
113
Konum
...
benim de işkembe çorbam meşhurdur.:)
işkembeler marketten alınır(genelde temiz olur ama yine de kaynatıp ilk suyunu dökersek iyi olur...
işkembeler düdüklüde yaklaşık 1,5 saat pişirilir.daha sonra minik minik doğranır...un,tereyağında kavrulur...pişen çorbaya ilave edilir..sonrasında 1 limon suyu ve 2 yumurta sarısı çırpılır...bu terbiye de çorbaya dökülür...nasıl seviyorsanız,sirkeli,limonlu,sarımsaklı...mmmmmisss gibi sıcacık içilir...afiyet olsun canım:eek:
 

Çikolata

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
4.093
Tepki
5.378
Puan
113
Konum
istanbul
canım ben yalancı işkembe yapıyorum tavuktan yani
tavukları haşlayıp didikliyorum
sonra un su yoğurt limon kaynatıyorum
tavukları ekliyorum
içine sarımsak istersen sirke koyuyorsun
çok nefis oluyor
 

kedijik

Daimi Üye
Katılım
9 Aralık 2009
Mesajlar
9.606
Tepki
11.922
Puan
113
Konum
Konya
Bende haslayıp ılk suyunu atıyorum.Sonra tekrar kaynatıyorum.

Kaynadıkdan sonra bı kasede yogurt yumurta ve unu karıstırıyorum.

Iyıce cırptıkdan sonra o karısıma kaynayan sudan azıcık ekleyerek ılımasını saglıyorum

Ilıdıkdan sonra da hızla karıstırarak kaynayan ıskembenın ıcıne dokuyorum.Sureklı karıstırarak bı sure daha pısırıyorum.

Uzerıne de kırmızı bıberle sos hazırlayıp yanına da sarımsak sırke ıle servıs yapıyorum.
 
OP
Kristen Stewart

Kristen Stewart

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
47.783
Tepki
49.269
Puan
113
Yaş
39
Konum
Çıkmaz Sokak
Lilavım cidden ya bizimki salata ve harika sunum dışında pek karışmaz aslında istese süper şeyler çıkarırı ortaya kesin elinden geliyo:dertli:
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.667
Tepki
3.185
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
fındığım ben genelde dolmasını yaparım pirinçle doldururum ayrıca paçasıda çok güzel olur işkembeyi küçük küçük doğrarım düdüklüde yağla salçayla biraz çeviririm üstüne kaynamış bol su dökerim iyice piştikten sonra içine limonsuyu yeteri kadar kara biber ve kimyon tuz ekliyorum servis yaparken tabaklara dövülmüş sarmısak ekliyorum
 

SILA

Daimi Üye
Katılım
9 Kasım 2008
Mesajlar
3.667
Tepki
3.185
Puan
113
Yaş
47
Konum
almanya
fındığım bir şey sormayı unuttum işkembeyi temizlenmemiş alıyorsan evde kendin kaynamış suya batırıp çıkarıyorsun kaynamış suda 1- 2 dakika kadar bırakıyorsun bütün o siyah derisi bıçak yardımıyla sıyrılacak ondan sonra bol suyla 2-3 kez yıkanacak
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst