Islak Çikolatalı Yumuşak Kek
50 gr.tereyağ
125 gr.bitter çikolata
3 yumurta
1 çorba kaşığı kakao (konmayabilir)
4 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı un
Üzerine :Hazır çikolata sos (küçük paket) ,Kiraz şekerlemesi,fıstıkiçi,hindistancevizi
Yapılışı
Tereyağ ve çikolatayı benmari usulü eritin.Ayrı bir kasede yumurta ve şekeri köpürtene kadar çırpıp azar azar tereyağlı çikolatayı ekleyin (o sırada mikserle çırpın) Unu ve gerekirse kakaoyu ekleyin karıştırıp yağlanmış unlanmış yada hazır kağıt kek kalıbı konmuş pişirme kabına paylaştırın önceden ısıtılmış 190-200 derecelik fırında 7-10 dakika arasında pişirin (bu süre fırınınızın pişirme şekline göre değişir) İlk sıcaklığı çıkınca kalıptan çıkarıp sos ve diğer süsleme malzemeleriyle süsleyin.