Islak Kek
4 adet yumurta
• 2 su bardağı şeker
• 1 su bardağı süt
• 2 yemek kaşığı kakao
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 3 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
Yapılışı:
1. Derin bir kabın içine şeker ve yumurtayı ilave edin ve şeker eriyene kadar çırpın.
2. Ardından süt, yağ, kakao ilave edin ve çırpın.
3. Hazırlamış olduğunuz bu karışımdan 1 su bardağı ayrın.
4. Kabın içinde kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar un ilave edin karıştırın ve kalıba dökün fırında pişirin
5. Fırından çıkardığınız kek’i soğumadan daha önce 1 su bardağında ayırmış olduğunuz sosu dökün. (Ben ekstra hazır çıkolata soslarında da döktüm isteğe baglı olarak sizde ekleyebilirsiniz.)
6. 2,3 dk sonra servis yapabilirsiniz.
Alıntıdır...