Islak Kurabiye

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.685
Puan
113
Konum
istanbul
attachment.php





Malzemeler :

* 125 gr margarin

* 1 yumurta


* 1 çay bardağı sıvıyağ

* 1 çay bardağı toz şeker

* 1 paket vanilya

* 1 paket kabartma tozu

* 1 paket (125 gr) kakao

* Aldığı kadar un

Şurubu için:

* 1,5 çay bardağı toz şeker

* 1,5 çay bardağı su

Üzeri İçin :

Toz antep fıstığı

Yapılışı :

Margarin eritilir. Yyumurta, sıvı yağ ve toz şeker iyice karıştırılır. Kabartma tozu, vanilya, kakao ve un ilave edilerek, yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır ve yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri çatlayana kadar pişirilir.

Şerbeti kaynatılır, soğutulur.

Sıcak kurabiyeler, soğuk şerbetin içine hızlıca batırılıp, çıkarılarak servis tabağına alınır.

Üzerine toz antep fıstığı serpilip, 1 gece bekletilerek servise sunulur.

alıntıdır...
 

Ekli dosyalar

  • islak-kurabiye1.jpg
    islak-kurabiye1.jpg
    12 KB · Görüntüleme: 91

handanca

Yeni Üye
Katılım
24 Kasım 2010
Mesajlar
7
Tepki
3
Puan
3
Yaş
58
Konum
Uşak
Güzel bir kurabiyeye benziyor hemen denemek istiyorum. Margarin yerine tereyağı kullanılsa olurmu. Çünkü bizim evde yıllardır margarin tüketilmiyor.:incim:
 
OP
zuzu44

zuzu44

Daimi Üye
Katılım
5 Ekim 2010
Mesajlar
10.822
Tepki
8.685
Puan
113
Konum
istanbul
Güzel bir kurabiyeye benziyor hemen denemek istiyorum. Margarin yerine tereyağı kullanılsa olurmu. Çünkü bizim evde yıllardır margarin tüketilmiyor.:incim:

tabiki kullanılır çokda lezzetli olur ben tereyağlı kurabiyelere bayılıyorum özellikle almanyada bu tarz kurabiyeler çok var
 
H

Hera

Misafir
Offff zuzu ya yemek istiyoruummm yapılışı kolay ben bunu yaparım koay ve pratik tarifler bana göre süpersin Arkadaşım yaaaaaa :1:
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.861
Tepki
6.627
Puan
113
Konum
-
bunu hiç yapmadım ama komşumda yemiştim tadı çok güzel oluyo..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst