Islak sünger kekim (Çikolata soslu)

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon
Islak sünger kekim (Çikolata soslu)

https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t1.0-9/r270/10434319_924651590894367_4746049332703403104_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t1.0-9/10513403_924651194227740_1103819742341953039_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/r270/1381402_924651047561088_2862200646571048020_n.jpg

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/t1.0-9/10450827_924651737561019_1326555815222173505_n.jpg
Kekimiz için malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı süt (hamura)
1 paket kakao (3 yemek kaşığı kullandım)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 paket hazır çikolata sosu ya da evde kendi yaptığımız sos
1 paket kremşanti
1 su bardağı soğuk süt (krem şantinin hazırlanmasına)
1,5 su bardağı süt (piştikten sonra kekin üzerine)
Öncelikle kekimizi pişirelim.
Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım. Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. Sütümüzü de ilave edip son bir kere daha çırpalım.
Kare bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kürdan batırıp temiz çıkınca piştiğini anlıyoruz.
Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim.
İyice soğuduktan sonra Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzü de çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.
Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim. çikolatalı sosu tarifine uygun şekilde hazırlayıp kullanacağımız zamana kadar soğutalım…
*Çikolata sosunu kendiniz hazırlamak isterseniz aşağıdaki tarifi yapabilirsiniz; süper, hazır sosa fark atar
Çikolata sosu için:
2,5 çay bardağı süt
3/4 çay bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı nişasta (mısır nişastası kullandım)
1 çorba kaşığı kakao
200 gr çikolata
Öncelikle süt ile şekeri birlikte kaynatalım. Küçük bir kapta nişasta ile kakaoyu az su ile eritelim. Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.
Altını kapatıp , üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Sonra soğutalım.
Çikolata sosumuzu, servis yaparken isterseniz bir bütün olarak krem şantinin üzerine, isterseniz de kare kare kestikten sonra üzerine azar azar dökerek sunuyoruz.
Enfesss pastamız tam da ağzınıza layık …
Afiyet olsun
 

-Gizem-

Daimi Üye
Katılım
3 Mayıs 2012
Mesajlar
995
Tepki
561
Puan
93
Konum
Ankara
Oo maşallah çok lezzetli görünüyor sevgili @sıladayım. Ellerine sağlık. Bayılırım ıslak keklere. Bunu da deneyeceğim müsait bir zamanımda. :catalbicak:
 
OP
sıladayım

sıladayım

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
15.208
Tepki
27.374
Puan
113
Konum
trabzon

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.106
Tepki
83.495
Puan
113
Konum
İstanbul
Oo zaten canım tatlı istiyordu bu olsa herhalde siler süpürürdüm :bayil: ellerine sağlık pamuk şekerim
 

flamingo

Daimi Üye
Katılım
25 Şubat 2009
Mesajlar
7.861
Tepki
6.627
Puan
113
Konum
-
canım bu ağlayan pasta bundan bende yapıyorum...şimdi olsada yesem dermişim..harika görünüyor ellerine sağlık balım..
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst