Islak, Yumuşak, Pamuk, Damağa Yapışan Kek!-resimli

incitanemtuana

Daimi Üye
Katılım
3 Aralık 2009
Mesajlar
14.871
Tepki
28.177
Puan
113
Yaş
42
Konum
isvicre


Malzemeler
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 paket toz kakao (25 gr )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı ılık su
Hazırlanışı
1. Ilık suda kakaoyu eritin. Bütün malzemeleri bir arada mikserle karıştın.
2. Kek kalıbını yağlayın. Ben 20cm x 20 cm cam kap kullandım. Yağlı kalıba kek malzemesini dökün. Fırına koyun.
3. Fırın ısısını 180Cye ayarlayın. Mutfak saatinizi 1 saate ayarlayın. 1 saat sonunda bir kürdan batırın, eğer kürdana kek parçaları yapışmıyorsa keki fırından çıkartın. En az yirmi dakika dinlendirip servis yapın. Bekledikçe kek kendini çekip yumuşaklığı artıyor. Dilimlerken bıçağınızı ıslatırsanız yumuşak kekiniz dağılmaz ve bıçağa yapışmaz.



Kek dilimlerinin üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz...


Ahududu, frambuaz ve böğürtlen taneleri ile tabağı süsleyebilirsiniz...


Afiyet Olsun.

alinti
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst