incitanemtuana
Daimi Üye
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 2 su bardağı şeker
- 1 paket toz kakao (25 gr )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı süt
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı ılık su
1. Ilık suda kakaoyu eritin. Bütün malzemeleri bir arada mikserle karıştın.
2. Kek kalıbını yağlayın. Ben 20cm x 20 cm cam kap kullandım. Yağlı kalıba kek malzemesini dökün. Fırına koyun.
3. Fırın ısısını 180Cye ayarlayın. Mutfak saatinizi 1 saate ayarlayın. 1 saat sonunda bir kürdan batırın, eğer kürdana kek parçaları yapışmıyorsa keki fırından çıkartın. En az yirmi dakika dinlendirip servis yapın. Bekledikçe kek kendini çekip yumuşaklığı artıyor. Dilimlerken bıçağınızı ıslatırsanız yumuşak kekiniz dağılmaz ve bıçağa yapışmaz.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Kek dilimlerinin üzerine pudra şekeri eleyebilirsiniz...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ahududu, frambuaz ve böğürtlen taneleri ile tabağı süsleyebilirsiniz...
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Afiyet Olsun.
alinti