E
esmanur
Misafir
Malzemeler
Yarım kilo ıspanak
2 küçük boy kuru soğan
Yarım çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, pul biber
5 su bardağı su
Hazırlanışı
Ispanakları yıkayıp 3′e veya 4′e bölün, soğanları küçük ve küp şeklinde doğrayın. Soğanları pembeleşene kadar yağda kavurun, salçayı tuzu ve istediğiniz baharatları ekleyin. Ispanakları soğanla 1 dk. kadar kavurun, üzerine suyu ekleyin ve pirinci koyun. Kaynadıktan 20 dk. sonra ocağı kapatın 15 dk. geçtikten sonra blendırdan geçirin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun..
İsterseniz serviste üzerini 1 kaşık yoğurtla süsleyebilirsiniz.
ALINTI