LiLi
Daimi Üye
Malzemeler
1 kg. ıspanak
2 orta boy soğan
tuz
1 kaşık zeytinyağ
karabiber
kırmızı biber
pul biber
Başemel Sos İçin : 5 kaşık un , 2 kaşık tereyağ ,1 kaşık zeytin yağı , 3 bardak süt , biraz tuz
En üste kaşar rendesi.
Yapılışı
1 kaşık z.yağında önce ince doğranmış soğan sonra ıspanak sotelenir (15-20 dk) , içine istenilen baharatlar ilave edilir. Daha sonra borcama yada fırın tepsisine alınır.
Başemel sos için yağlar kızdırılır , un hafif kavrulur ve tel yardımıyla süt ilave edilirken hızlıca karıştırılır , kaynamaya başlayınca 5 dakika altı kısık ocakta bırakılır . Hazırlanan başemel sos ıspanağın üzerine yayılır , en üste de yeterli miktarda kaşar rendelenir 200 derece de 30 dk. kadar pişmeye bırakılır.