Ispanaklı açma börek

nk83

࿐*⁀➷
Sitenin Hikaye Yazarı
Katılım
24 Ağustos 2010
Mesajlar
63.324
Tepki
83.926
Puan
113
Konum
İstanbul
SDC10236.JPG


ISPANAKLI AÇMA BÖREK

1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
yarım paket kabartma tozu
tuz

İÇ HARCI İÇİN:3-4 bağ ıspanak+peynir+kuru soğan

YAPILIŞI:Hamur malzemelerini kulak memesi kıvamına kadar yoğuruyoruz.iç harcı için ıspanakları temizleyip yıkayıp,mıncık mıncık sıkıp bir kaba alıyoruz,içine soğan,peynir ve salataya gezdirir gibi yağ gezdiriyoruz.hamuru yumurtadan birazcık büyük bezeler yapıp,açıyoruz,arasına harçdan her tarafına döküp,açtığımız yufkayı bir tarafından tutup rulo yapıyoruz,tepsiye döşüyoruz bu şekilde.üzerine yumurtanın sarısını sürüp,200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Alıntıdır
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

    Üst